Acasă Administraţie Tun imobiliar cu un avocat şmecher, în centrul Timişoarei

Tun imobiliar cu un avocat şmecher, în centrul Timişoarei

DISTRIBUIȚI

cladire litigiu

Caz aparent incredibil la Timişoara. Muncipalitatea din oraşul de pe Bega nu îşi revendică un spaţiu de aproape 500 de metri pătrați în buricul târgului. Primăria preferă să lase totul pe mâna unor moştenitori găsiţi de un avocat şmecher tocmai la capătul Pământului, în Brazilia.

În ciuda tuturor evidenţelor, Primăria Timişoara nu a mişcat un deget într-un proces pentru dreptul ei şi lasă un cabinet notarial să se zbată prin tribunale pentru a plăti chiria chiar… Primăriei Timişoara.

Documentele care dovedesc că Primăria Timişoara este stăpână de drept pe un spaţiu din clădirea situată pe strada Vlad Ţepeş nr.1 au ajuns la ambii viceprimari: Traian Stoia şi Dan Diaconu. Cu toate acestea, municipalitatea nu a făcut nimic. Salvarea ar putea veni de la primarul Nicolae Robu, care are pe birou ciudatul dosar. Edilul Timişoarei a promis că îi va lua la rost pe juriştii primăriei, care aproape de fiecare dată fac figuraţie când ar trebui să apere la bară interesele Primăriei Timişoara.

Procese peste procese pentru spaţiul PMT

Ioan Lazăr, un avocat din Timişoara, a reuşit să găsească nişte moştenitori pe o clădire de patrimoniu din Timişoara. Este vorba de mii de metri pătraţi în clădirea de pe Vlad Ţepeş nr. 1, vizavi de Palatul Justiţiei. Lazăr nu numai că i-a găsit pe moştenitorii din Brazilia, dar a reuşit să-i convingă pe aceştia să îi cedeze toate drepturile. Deşi a pus mâna pe aproape întreaga clădire, aparent legal, avocatul Ioan Lazăr vrea acum şi ce nu li se cuvenea „moştenitorilor” din America de Sud.

Din 2002 au început o grămadă de procese. Primăria nu s-a apărat în niciunul. Am fost împreună cu doamna notar Sichim la domnul viceprimar Stoia, care a fost dispus să ne ajute. I-am dus toate actele şi dovezile, dar nu s-a mai întâmplat nimic. În afara biroului notarial care este proprietatea primăriei, în spatele acestuia mai există un spaţiu care aparţine tot primăriei, de peste 200 de metri pătraţi. Familia Lazăr îl foloseşte de peste 10 ani. Nu au plătit chirie niciodată şi primăria nu s-a interesat niciodată de el. Spaţiul este folosit de fratele avocatului Lazăr, Dorel, şi soţia sa, Cornina, pentru arhivă. Noi am venit în susținerea statului român. Statul român însă în niciuna din apărări nu a arătat că acolo a fost o tipografie. Juriștii plătiți de primărie nu au trimis nici măcar o hârtie în apărarea lor. Primăria nu s-a apărat niciodată. Noi, ca intervenienţi în susținerea stutului român, am făcut totul”, spune avocatul Alina Giurcă, apărătorul cabinetului notarial Sichim şi, indirect, al Primăriei Timişoara.

Fosta tipografie revendicată pe fals de avocatul Lazăr

Spaţiul pe care vrea acum să pună mână avocatul Lazăr era o fostă tipografie, naţionalizată cu câteva luni înainte ca apartamentele din clădirea de Vald Ţepeş nr. 1 să fie cumpărate. Acest lucru reiese din mai multe hârtii oficiale, inclusiv monografia Timişoarei. Magistraţii par să nu înţeleagă o chestiune elementară.

Aici a fost tipografie din totdeauna. Acestea, inclusiv cea de la Timişoara, au fost naționalizate de comunişti în iulie 1948. Antecesorii celor ce cer acum restituirea în natură a spaţiilor au cumpărat în noiembrie 1948 mai multe apartamente în căldire, dar nu aveau cum să cumpere tipografia. Aceasta fusese naționalizată cu câteva luni înainte și era proprietara statului român”, mai spune avocatul din Timişoara.

Cabinetul notarial Sichim este primul din Timişoara care a primit spaţiu legal de la primărie, pe 15 noiembrie 1996. Au preluat un spaţiu în care au fost nevoiţi să investească zeci de mii de eruo, dar şi să facă o sponsorizare substanţială Primăriei Timişoara – 30.000 de lei în 1998.

Comentarii

comentarii