Acasă Administraţie Tunisienii au venit la CJ Timiş să se documenteze în domeniul pregătirii...

Tunisienii au venit la CJ Timiş să se documenteze în domeniul pregătirii profesionale

727
DISTRIBUIȚI

Activităţile desfăşurate în Timiş în domeniul pregătiri profesionale şi a ocupării forţei de muncă sunt considerate exemple de bune practică pentru oficialii tunisieni. O delegație a Ministerului Formării Profesionale și Ocupării Forței de Muncă din Tunisia s-a aflat marţi dimineața în vizită de studiu la Consiliul Județean Timiș. Aici au purtat discuții cu reprezentanții instituției, dar şi cu cei ai Prefecturii, ai Inspectoratului Școlar, dar și ai Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

Scopul vizitei a fost de a explora strategiile de guvernare regională privind pregătirea profesională și ocuparea forței de muncă aplicată în Timiş. Astfel, membrii delegației tunisiene s-au familiarizat cu aspectele organizatorice și cele funcționale ale formării profesionale, în încercarea de a identifica aspecte transferabile.

Acțiunea a fost organizată și finanțată prin Instrumentul pentru asistență tehnică și schimb de informații din cadrul Comisiei Europene.

După vizita de la Consiliul Județean, delegația tunisiană a vizitat şi Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timișoara, unde au continuat prezentările sistemului de învățământ tehnic și vocațional românesc. Tot aici, oaspeții au putut vizita și la o expoziție culinară prezentată de elevii școlii, cu produse rezultate din pregătirea practică.

Comentarii

comentarii