Acasă Administraţie Turism cu minicare electrice, prin Timişoara. La început, doar prin Parcul Copiilor...

Turism cu minicare electrice, prin Timişoara. La început, doar prin Parcul Copiilor şi prin Grădina Zoologică

DISTRIBUIȚI

clipboard01 157-465x390Municipalitatea timişoreană a achiziţionat în toamna trecută două minicare electrice, care vor sta la dispoziţia vizitatorilor localnici şi străini din martie până în octombrie, urmând să beneficieze şi de un ghid automat care să le prezinte celor curioşi istoria oraşului şi obiectivele multiseculare deosebit de atractive.
Minicarele electrice de fabricaţie chinezească au fost cumpărate de la o firmă din Ungaria la un preţ de 15.000 de euro bucata, dar prezintă numeroase avantaje. Astfel de maşini sunt folosite în multe oraşe turistice din Europa pentru că nu poluează, pot fi încărcate chiar şi de la o priză simplă şi prezintă risc mult mai redus de incendiu sau de explozie în caz de accident, din cauza lipsei de combustibili, precum benzina sau motorina.
Până vor ieşi pe marele traseu urban, pentru că nu au fost înmatriculate, acestea au fost programate de RATT să circule pentru început pe trasee închise, doar prin Parcul Copiilor şi prin Grădina Zoologică.
„Minibuzele sunt predate de către RATT Parcului Copiilor şi Grădinii Zoologice pe proces verbal, urmând să iasă pe traseu”, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.
Primarul Nicolae Robu îşi doreşte ca astfel de vehicule să circule pe anumite trasee din oraş, după finalizarea şantierelor, pentru a le arăta turiştilor frumuseţea oraşului.
„Eu intenţionez să avem un ghid automat, asta însemnând o înregistrare despre toate clădirile de pe traseu, sincronizată cu semnalul de poziţie sincronizat de pe GPS. Vrem să impulsionăm turismul, să facem oraşul cât mai atrăgător şi interesant şi venim cu o ofertă din ce în ce mai bogată. Când vom finaliza proiectul de reabilitare a centrului istoric şi proiectul de amenajare a malurilor Begheiului, precum şi celelalte lucrări care se desfăşoară în oraş, Timişoara va fi la un cu totul alt standard şi, fără îndoială, va beneficia de mult mai mulţi turişti”, spune Robu.
Timişoara are un important patrimoniu imobiliar, cu peste 15.000 de clădiri ridicate în perioada Imperiului Habsburgic, care chiar dacă sunt în stare degradată, mai păstrează patina timpului şi farmecul medieval. Pentru două ore, turistul va putea parcurge cu minicarul un traseu lung, ce începe de la Catedrala Mitropolită – Piaţa Nicolae Bălcescu – Piaţa Maria – bd. Brâncoveanu – Piata Josefin – pe malul Begheiului pe Splaiul Nicolae Titulescu – Catedrală – bd. Republicii – Piaţa Operei – Piaţa 700 – strada de promenadă pietonală Mărăşeşti – Piaţa Mărăşti – Fântâna Punctelor Cardinale – Piaţa Traian – Muzeul Satului Bănăţean- Podul Michelangelo – bd. Brătianu (bulevardul cu palmieri, n.r.) – Catedrală.
Viteza de deplasare a minicarului cu o capacitate de 12 locuri este de 38 km/h, iar preţul unui bilet de 15 lei.

Comentarii

comentarii