Acasă Cultura Turneul naţional ”EXOD US – țara, țara, vrem tineri” ajunge la Lugoj...

Turneul naţional ”EXOD US – țara, țara, vrem tineri” ajunge la Lugoj şi Buziaş

DISTRIBUIȚI

Turneul național “EXOD US – țara, țara, vrem tineri“ – un spectacol al derapajelor emoționale declanșate de singurătate, de marginalizare și de excluziune – va ajunge în două oraşe din Banat: în Lugoj (4 noiembrie) şi Buziaş (4 noiembrie).

Iasmina Petrovici, preşedintele Asociaţiei Culturale Philmys, iniţiatoarea proiectului, a explicat că acesta este spectacolul tinerilor „outsideri“ care sunt în căutarea propriei identități, al creierelor care se confruntă cu incertitudini, al luptei interioare și al descoperirii de sine. Dezbaterile post-spectacol urmăresc ca, prin exprimarea colectivă şi participarea activă a vocilor din comunitate, membri societăţii civile, ai ONG-urilor şi ai instituţiilor de stat să-şi îndrepte atenţia, pe cât mai mult posibil, spre implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunităţilor şi oraşelor în care trăiesc

Autorul spectacolului este dramaturgul Sabina Grădinaru, iar regizor este Andreea Iacomiţă. Actori: Sabina Grădinaru, Iasmina Petrovici, Corina Ivanov, Alexandru Iordache, Gabriela Chiran, Gabriel Caravana. Intrarea este liberă. Spectacol adresat categoriei de vârstă 14 ani +. Poducator: Asociaţia Culturală Philmys, partener, Primăria Buziaş şi Centrul de teatru educaţional Replika. Proiectul este co-finanţat de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional)

Proiectul “Exodul Tinerei Generaţii” – turneu – spectacolul de teatru “EXOD US-Ţară, Ţară vrem Tineri!”, plus, dezbateri după spectacle în fiecare oraş pe unde trece. În post-spectacol,  este prezentată platforma online, dedicată tinerei generaţii, care va permite sincronizarea nevoilor tinerilor cu ofertele educaţionale, culturale şi de voluntariat existente la nivel local, naţional şi internaţional.

“Proiectul „Exodul tinerei generaţii“ își propune deschiderea de noi perspective și de noi posibilități pentru tinerii aflați în orașele care se confruntă cu un grad ridicat de migrație.  Proiectul mijlocește relația dintre tineri, cultură, tehnologie, creativitate și consum cultural, înlesnind dialogul între “creator și consumator”, între societatea civilă și instituțiile publice care concep politici culturale și educaționale”, a explicat Iasmina Grădinaru.

Comentarii

comentarii