Acasă Economic Turul proiectelor Regio-POR 2014-2020 din Regiunea Vest, la final

Turul proiectelor Regio-POR 2014-2020 din Regiunea Vest, la final

968
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a încheiat joi, cu județul Arad, turul proiectelor implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

”Am fost la Pecica, la Arsat Industrie, companie care furnizează piese metalice de înaltă calitate pentru producători respectați la nivel mondial, de la industria aerospațială la automotive și nu numai, o companie care a accesat fonduri europene prin cinci proiecte, până în prezent, pentru a investi în achiziția de noi tehnologii.

Mai apoi am avut ocazia să vedem cum sunt fabricate tramvaiele de astăzi la noi în regiune, la Astra Vagoane Călători Arad, iar oficialii Primăriei Municipiului Arad le-au prezentat reprezentanților mass-media proiectele lor pentru modernizarea sistemului de transport public prin Regio – POR. Am văzut viitoarele tramvaie ale Aradului!

Ultima oprire a fost la Filarmonica de Stat Arad, care și-a recăpătat strălucirea de odinioară, reabilitată fiind printr-un alt proiect cu finanțare europeană”, spune Alina Strugariu, specialist Relații Publice ADR Vest.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio – POR 2014-2020. Un număr de 512 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 788,89 milioane euro, se află în implementare/ au fost finalizate, iar alte 339 de proiecte sunt în evaluare sau precontractare.

Comentarii

comentarii