Acasă Actualitate Tăvălugul schimbărilor a ajuns în judeţul Timiş

Tăvălugul schimbărilor a ajuns în judeţul Timiş

325
DISTRIBUIȚI

Zoltan Marossy revine pe vechea funcţie, schimbându-l pe cel care l-a înlocuit acum câteva luni

Guvernul doi în unu (două ministere conduse de câte un ministru) a început sarabanda schimbărilor. După ce miniştrii PSD şi-au dat demisia, în urma remanierii ministrului de interne Dan Nica, guvernul monocolor PD-L a trimis tăvălugul schimbărilor şi în teritoriu. Unii dintre primii pe listă în ceea ce priveşte judeţul Timiş sunt nimeni alţii decât subprefecţii. Prefectul rămâne acelaşi, Mircea Băcală (proaspăt căsătorit), deoarece partidul din care a plecat înaltul funcţionar apolitic este PD-L. Aşa că s-a trecut la schimbarea subprefecţilor din fruntea judeţului Timiş. Călin Dobra şi Eugen Dogariu, cei care şi-au exercitat până acum funcţia de subprefecţi, au fost înlocuiţi cu Zoltan Marossy şi Codruţa Anca Botez.

Marossy se întoarce
Zoltan Marossy a mai fost subprefect şi a fost înlocuit cu unul dintre cei doi care au fost suspendaţi, sâmbătă, din funcţie. Acum se va face o nouă rotaţie, Marossy revenind pe vechiul post, din poziţia de inspector guvernamental. Marossy a fost apreciat pentru activitatea sa în funcţia de subprefect al judeţului Timiş. Acum se vede în situaţia de a-l schimba pe cel cu care a fost schimbat cu câteva luni în urmă. Codruţa Anca Botez lucrează la Instituţia Prefectului Timiş, de ani buni, din 2008 fiind şefa serviciului de contencios-administrativ de la prefectură. Practic, la câteva luni după schimbarea subprefecţilor, acum are loc o nouă schimbare. Una mult mai rapidă decât prima.

“Vestea a venit foarte brusc, într-un timp foarte scurt”
Luni, în sala mare a Palatului Administrativ (unde-şi are sediul Instituţia Prefectului), cei doi noi subprefecţi au fost puşi în funcţie şi au citit jurământul. Zoltan Marossy nu este la prima depunere a jurământului, acesta luând o pauză din activitatea de subprefect. Între timp şi-a exercitat funcţia de inspector guvernamental. “Conform celor care le-am discutat astăzi cu domnul prefect Mircea Băcală, o să avem şi o colaborare fructuoasă în perioada viitoare. Nu va fi uşor. Sper să fac mai puţine greşeli decât am făcut în mandatul precedent. Profesionalizarea în administraţie este absolut necesară. Probabil că voi prelua vechile atribuţii. Vestea a venit foarte brusc, într-un timp foarte scurt. Eu am vrut să revin în Timiş, nu neapărat pe funcţia de subprefect. Mie mi-a plăcut ca subprefect”, a spus subprefectul Zoltan Marossy. Codruţa Anca Botez a spus că e conştientă că îndeplinirea atribuţiilor de subprefect înseamnă o muncă de echipă. Prefectul Mircea Băcală a mulţumit foştilor subprefecţi pentru buna colaborare (deşi aceştia nu au fost prezenţi la eveniment) şi a spus că în faţă e o perioadă foarte grea, deoarece trebuie pregătite alegerile, iar prefectura se ocupă de organizarea lor.

Comentarii

comentarii