Acasă Actualitate Ultimatum pentru Primăria Timișoara: dacă nu predă stâlpii de pe DJ691, se...

Ultimatum pentru Primăria Timișoara: dacă nu predă stâlpii de pe DJ691, se pierde finanțarea europeană

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a emis, miercuri la prima oră, un ultimatul pe adresa Primăriei Timișoara solicitând predarea spre administrația județeană a stâlpilor aferenți liniei de troleibuz care traversează Dumbrăvița. Extinderea la patru benzi a drumului județean 691 este posibilă doar dacă Primăria Timișoara acceptă mutarea stâlpilor de susținere a rețelelor electrice pentru troleibuz. Deși a fost încheiat un protocol cu primăriile din Timișoara și Dumbrăvița pentru predarea acestor stâlpi, nici acum operațiunea nu a avut loc.

„Refuzul Primăriei Timișoara de a preda stâlpii și rețelele de alimentare pentru troleibuze echivalează cu blocarea și, în curând, pierderea finanțării europene. Noi, la Consiliul Județean Timiș, am restartat proiectul. În două săptămâni încheiem depunerea ofertelor pentru tronsonul de la benzinăria Socar la autostradă, însă în absența colaborării Primăriei Timișoara nu putem atinge indicatorii de proiect. Acest lucru înseamnă afectarea semnificativă a gradului de absorbție a fondurilor europene, e sabotaj față de cetățeni și față de parteneri. Primăria Timișoara s-a comportat neloial interesului comunității și a acționat strict pe considerente politice”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dacă în termen de o săptămână, până înainte de Crăciun, Primăria Timișoara nu predă, conform celor discutate, rețetele electrice pentru troleibuz, finanțarea pentru DJ691 va fi, cel mai probabil, pierdută.

„Sper ca Primăria Timișoara să își reconsidere poziția și să iasă din starea de adormire administrativă. Le-am propus autobuze electrice, am explorat varianta a trei benzi pe anumite porțiuni, am încercat mai multe soluții, orice ar salva finanțarea europeană”, a adăugat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru lotul 1 Timişoara – Dumbrăvița se află în procedură de licitație completarea și aducerea la zi a valorilor din proiectul tehnic.

Comentarii

comentarii