Acas─â Actualitate Ultimul mohican de la Giroc

Ultimul mohican de la Giroc

748
DISTRIBUIȚI

Dorin Aga – cel mai mare opozant al pirmarului ce pare invincibil…
A c├ó┼čtigat cu aproape 80% din voturi ultimele alegeri locale. A reu┼čit s─â-┼či pun─â cu botul pe labe aproape to┼úi opozan┼úii. Prin promisiuni, abilit─â┼úi subtile de comunicare, dar ┼či prin manipulare, sus┼úin adversarii. A reu┼čit s─â ias─â curat din mai multe scandaluri cu iz penal, dar nu a putut s─â fac─â pace cu cel mai teribil adversar al s─âu. Primarul PSD de Giroc, Ionel Toma, este criticat cu lux de am─ânunte, lun─â de lun─â, ├«ntr-un ziar pe care ├«l primesc gratuit to┼úi girocenii. Dorin Aga, consilier local PRM de Giroc, a decis s─â poarte o lupt─â de gheril─â cu primarul Ionel Toma ┼či cu „oficiosul prim─âriei” – ziarul „Dialog cu cet─â┼úenii”. ┼×i-a ├«nfiin┼úat un ziar ┼či a pornit un r─âzboi din umbr─â cu primarul. O lupt─â inegal─â, pe care Aga promite c─â o va duce p├ón─â la cap─ât…

Ziar independent versus oficiosul prim─âriei

„Am ├«nfiin┼úat ziarul «Foia Girocenilor» ├«n 1995. P├ón─â ├«n 1998 am fost impar┼úial. Am v─âzut ├«ns─â c─â nimic nu merge bine la Giroc, am v─âzut ce se ├«nt├ómpl─â, cum banul public este cheltuit aiurea, am v─âzut lucruri imorale ┼či oameni cu probleme grave, pe care nimeni nu ├«i ascult─â. Am decis ca ├«n ziarul meu s─â devin un opozant pe fa┼ú─â al primarului Ionel Toma, dar ┼či al oficiosului prim─âriei «Dialog cu cet─â┼úenii». ├Än acest ziar nu exist─â dialog, totul este un monolog al primarului ┼či a oamenilor lui. Girocenii merit─â o alternativ─â”, ne spune consilierul local de Giroc, Dorin Aga. Fost ziarist, apoi consilier local ┼či po┼čta┼č de Giroc, Aga pl─âte┼čte tip─ârirea ziarului propriu din salariul de consilier ┼či, odat─â cu pensia sau coresponden┼úa, fiecare girocean prime┼čte gratuit publica┼úia antiprim─ârie de la Giroc.

Dorin Aga: „Toma are un stil dictatorial de a conduce”

Consilierul local PRM de Giroc, Dorin Aga, sus┼úine c─â primarul Ionel Toma are un stil dictatorial de a conduce ┼či, indiferent ce se va ├«nt├ómpla, ziarul s─âu va continua s─â-l atace. Aga lupt─â ├«ns─â cu o for┼ú─â net superioar─â. „Dialog cu cet─â┼úenii”, a┼ča-zisul oficios la Prim─âriei Giroc, este o publica┼úie bilunar─â, scoas─â ├«ntr-o form─â grafic─â de excep┼úie. Publica┼úia se ├«mparte gratuit la Giroc ┼či Chi┼čoda. „Nu am fonduri s─â m─â compar cu ziarul prim─âriei, dar oamenii trebuie s─â ┼čtie ce se ├«nt├ómpl─â cu adev─ârat la Giroc. La noi se fac lucr─âri cu pre┼úuri exagerate ┼či este o total─â lips─â de transparen┼ú─â. De fiecare dat─â, Toma este cu un pas ├«naintea noastr─â. La fel ca la votarea bugetului pe 2010, c├ónd ne-a fraierit pe to┼úi. Toma are un stil dictatorial de a conduce”, mai spune Dorin Aga. Edilul de Giroc, Ionel Toma, nu-l consider─â un adeversar pe omul care, lun─â de lun─â, ├«i face zile fripte. „Nu am nimic cu Dorin Aga. Pot s─â spun c─â ├«mi este chiar drag de el. Nici cu ziarul lui nu am nimic, v─â spun sincer c─â ┼či eu ├«l citesc ┼či uneori m─â amuz de ce se scrie acolo. Fiecare are dreptul s─â spun─â ce g├ónde┼čte despre oricine, chiar dac─â acesta este primar. Nu ├«mi fac probleme, electoratul meu este ├«n continu─â cre┼čtere”, ne-a spus Ionel Toma, primarul de Giroc.

Comentarii

comentarii