Acas─â Politica Uluitor, Iohannis ar fi fost avertizat despre pandemie!

Uluitor, Iohannis ar fi fost avertizat despre pandemie!

2164
DISTRIBUIȚI

Dac─â sunt adev─ârate informa╚Ťiile care au bubuit ├«n Israel zilele trecute, dup─â ce au fost lansate de Channel 12, rezult─â c─â pre╚Öedintele Klaus Iohannis a ╚Ötiut din timp de existen╚Ťa unei epidemii extrem de periculoase, care urma s─â se transforme ├«n pandemie. De c├ónd ar fi ╚Ötiut Iohannis? Sta╚Ťi bine pe scaun. ╚śi sp─âla╚Ťi-v─â pe fa╚Ť─â. Din prima s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie 2019. Ce s-a ├«nt├ómplat atunci? Serviciile americane de intelligence, conform presei israeliene, care prezint─â ╚Öi documente ├«n acest sens, ar fi informat Israelul ╚Öi r├ónd pe r├ónd to╚Ťi partenerii NATO, inclusiv Rom├ónia, asupra epidemiei declan╚Öate ├«n China la Wuhan. C├óndva, spre sf├ór╚Öitul lunii ianuarie 2020, deci cu o ├«nt├órziere de peste dou─â luni ╚Öi jum─âtate, ├«ntrebat fiind de un jurnalist, Klaus Iohannis a calificat epidemia drept o ╚Ötire oarecare de pres─â. E strig─âtor la cer!

S─â fim foarte aten╚Ťi la c├óteva date ╚Öi informa╚Ťii, pe care este bine s─â le punem acum cap la cap. Conform informa╚Ťiilor ╚Öi documentelor presei israeliene, serviciile de intelligence ale Statelor Unite, nu se precizeaz─â care, ar fi ob╚Ťinut ├«n prima s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie informa╚Ťii despre un virus extrem de periculos, cu o vitez─â uria╚Ö─â de propagare, care a contaminat primele persoane ├«n provincia Wuhan, care num─âr─â 60 de milioane de locuitori. Consider├ónd aceast─â informa╚Ťie ca av├ónd o importan╚Ť─â capital─â ╚Öi fiind de interes major ├«n plan geostrategic, respectivele servicii de informa╚Ťii de pe malul Potomacului, cu certitudine cu avizul pre╚Öedintelui Donald Trump sau poate chiar din ini╚Ťiativa acestuia, reac╚Ťioneaz─â loial ╚Öi responsabil ╚Öi informeaz─â de ├«ndat─â pe canale secrete Israelul ╚Öi toate statele NATO. Dezv─âluirea, av├ónd o mare greutate ╚Öi o mare credibilitate, ├«ntruc├ót ÔÇô din nou, aten╚Ťie m─ârit─â ÔÇô venea imediat dup─â surprinz─âtoarele demiteri operate de c─âtre conducerea statului chinez ├«mpotriva conducerilor politice ale regiunii Wuhan ╚Öi ale ora╚Öului. ├Än mod normal, toate autorit─â╚Ťile acestor state ar fi trebuit s─â ia cuvenitele m─âsuri, pentru a nu se ajunge la solu╚Ťia de avarie, cea viz├ónd distan╚Ťarea social─â a sute de milioane de cet─â╚Ťeni ai planetei. Dar acest lucru nu s-a ├«nt├ómplat.

S─â pornim de la premiza c─â o televiziune serioas─â din Israel, cum este Channel 12, nu a ├«nnebunit. ╚śi c─â a publicat aceast─â informa╚Ťie bomb─â dup─â ce datele au fost verificate ╚Öi confirmate. ├Än aceste condi╚Ťii, este interesant de v─âzut care a fost circuitul informa╚Ťiei ├«n lume ├«n general ╚Öi ├«n Rom├ónia ├«n special. ╚śtirea vorbe╚Öte despre serviciile de intelligence, ├«n sensul c─â acestea au informat statele. Statele Unite au mai multe servicii de intelligence. Dintre care cel mai puternic este CIA. Rezult─â c─â CIA sau un alt serviciu de informa╚Ťii american a distribuit informa╚Ťii alia╚Ťilor NATO. Dar cui putea s─â o fac─â? NATO este o structur─â militar─â ╚Öi politic─â. Informa╚Ťia putea fi transmis─â fie mini╚Ötrilor Ap─âr─ârii, fie serviciilor secrete ale armatelor NATO, fie principalelor servicii secrete din fiecare stat membru, care colaboreaz─â cu CIA, dac─â CIA a ob╚Ťinut ╚Öi a difuzat informa╚Ťia. Din perspectiva Rom├óniei, ce rezult─â?

Printr-un ra╚Ťionament care nu poate fi dec├ót corect, rezult─â un parcurs c├ót se poate de clar al acestor informa╚Ťii bomb─â transmise de Washington. Indiferent pe ce canal ar fi venit, ├«ntruc├ót ├«n Rom├ónia exist─â o comunitate a serviciilor de informa╚Ťii, exist─â un Consiliu Suprem de Ap─ârare a ╚Ü─ârii ╚Öi un pre╚Öedinte al acestui Consiliu, care este ╚Öi pre╚Öedintele Rom├óniei, informa╚Ťia despre virus existent─â deja ├«n prima s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie ar fi trebuit ├«n mod obligatoriu s─â fie adus─â ├«n mod direct sau indirect la cuno╚Ötin╚Ťa lui Klaus Iohannis.

Dar Klaus Iohannis nu a reac╚Ťionat ├«n niciun fel ├«n prima s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie 2019. Sau, dac─â a avut vreo reac╚Ťie, aceasta nu a fost ├«n niciun caz public─â. ├Än plan public, el a reac╚Ťionat mult mai t├órziu, abia ├«n acest an, c├ónd, ├«ntrebat de un jurnalist ├«n leg─âtur─â cu pericolul unei epidemii ├«n Rom├ónia, a catalogat ├«ntrebarea drept rezultatul unei simple informa╚Ťii de pres─â. Deci f─âr─â prea mare valoare operativ─â. ├Än mod obligatoriu, pasul urm─âtor este s─â ne punem urm─âtoarea ├«ntrebare. Dup─â ce Klaus Iohannis a primit informa╚Ťia viz├ónd epidemia cu coronavirus pe canale oficiale ╚Öi c├ót se poate de serioase, cum a reac╚Ťionat? A considerat aceast─â informa╚Ťie drept serioas─â, dar strict secret─â ╚Öi a tratat-o ca atare sau pur ╚Öi simplu, prins de iure╚Öul evenimentelor politice din Rom├ónia, pe care ├«n mare parte tot el le-a declan╚Öat, a pus informa╚Ťia la sertar? ├Än primul scenariu, dac─â a luat informa╚Ťia ├«n serios, este de presupus c─â a adoptat cu discre╚Ťia cuvenit─â ╚Öi o serie de m─âsuri de natur─â a preveni declan╚Öarea unei epidemii ├«n Rom├ónia, ╚Öi ca o a doua linie de ap─ârare, ├«n situa╚Ťia ├«n care acest lucru nu era posibil, de natura a-i limita consecin╚Ťele negative. Numai c─â aceste m─âsuri nu s-au v─âzut. Despre ele nu s-a vorbit nici m─âcar ├«n mediile cele mai ├«nate ╚Öi cele mai privilegiate din Rom├ónia sub aspectul informa╚Ťiilor cu caracter sensibil. Pe cale logic─â, rezult─â c─â, dintr-un motiv sau altul, Iohannis a recurs la cel de-al doilea scenariu. Acela de a pune pur ╚Öi simplu la sertar informa╚Ťia sosit─â de la Washington.

Suntem acum ├«n scenariul num─ârul doi. Dac─â a╚Öa stau lucrurile, atunci se pune fire╚Öte ├«ntrebarea de ce pentru pre╚Öedintele Klaus Iohannis a fost mai important s─â ignore pericolul propag─ârii ├«n Rom├ónia a unei epidemii de coronavirus? Ce ├«l preocupa ├«n perioada respectiv─â, a doua s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie ╚Öi p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului, pe pre╚Öedintele Klaus Iohannis? Dac─â mergem pu╚Ťin ├«napoi ╚Öi consult─âm agenda politic─â, vom observa cu u╚Öurin╚Ť─â c─â ea era concentrat─â asupra declan╚Ö─ârii alegerilor parlamentare anticipate, care urmau s─â fie suprapuse cu alegerile locale ╚Öi s─â m─âture ÔÇ×ciuma ro╚ÖieÔÇŁ de pe scena politic─â. Trecuse o lun─â de la d─âr├ómarea Guvernului D─âncil─â printr-o mo╚Ťiune de cenzur─â. La Palatul Victoria se instalase Guvernul Orban 1, iar premierul anun╚Ťa c─â f─âcea scurt─â la m├óna dreapt─â semn├ónd demiteri ╚Öi numiri ├«n administra╚Ťia public─â central─â. Erau declan╚Öate anchete peste anchete sub forma unor opera╚Ťiuni de audit ├«n toate institu╚Ťiile administra╚Ťiei publice centrale ╚Öi locale. Florin C├«╚Ťu, ministrul Finan╚Ťelor anun╚Ťa g─âuri uria╚Öe ├«n buget l─âsate de PSD ╚Öi anticipa dep─â╚Öirea cifrei de deficit.

Dac─â pre╚Öedintele Klaus Iohannis s-ar fi concentrat asupra epidemiei, care se putea transforma ╚Öi s-a ╚Öi transforat de altfel ├«n pandemie, agenda sa politic─â ar fi suferit de ├«ndat─â schimb─âri majore. Ar fi fost nevoie de stabilitate politic─â, de un Guvern puternic, sus╚Ťinut parlamentar ╚Öi ├«n baza unei colabor─âri cu opozi╚Ťia. Diabolizarea PSD ar fi trebuit s─â fie oprit─â. ╚śi ar fi trebuit s─â vedem ├«nc─â din luna noiembrie primele m─âsuri legate de prevenirea epidemiei ╚Öi de diminuarea consecin╚Ťelor unei crize economice la nivel mondial ╚Öi na╚Ťional, care urma s─â se instaleze cu vitez─â. Nu am v─âzut ├«ns─â nimic din toate acestea. Ca un veritabi Don Quijote, Klaus Iohannis a luat ├«n piept morile de v├ónt, sub pretextul c─â epidemia este o simpl─â ╚Ötire de pres─â. A spus-o cu elegan╚Ť─â, ferindu-se s─â o taxeze drept fake news.

Ceva m─â re╚Ťine, cel pu╚Ťin pentru moment, s─â fiu ceva mai caustic. M─â re╚Ťine faptul c─â, din informa╚Ťiile de care dispun, nici ├«n celealte state NATO nu au fost adoptate cuvenitele m─âsuri. ╚śi nici m─âcar ├«n Statele Unite ale Americii. S─â fi gre╚Öit to╚Ťi ├«n frunte cu cei mai puternici alia╚Ťi ai no╚Ötri, iar conducerea Rom├óniei s─â fi adoptat pur ╚Öi simplu o atitudine de mimetism? Informa╚Ťia, care este o veritabil─â bomb─â de pres─â la nivel mondial, lansat─â de presa israelian─â, mai trebuie verificat─â ╚Öi documentat─â. Ziari╚Öti din lumea ├«ntreag─â ar trebui s─â mai sape, pentru ca ea s─â devin─â cert─â. Dac─â se confirm─â, atunci cumva respectiva informa╚Ťie se afl─â, vrem sau nu vrem s─â recunoa╚Ötem, la temelia r─âzboiului economic la nivel global care s-a declan╚Öat cu repeziciune sub ochii no╚Ötri ╚Öi la cap─âtul c─âruia vom avea na╚Ťiuni ├«nvinse ╚Öi na╚Ťiuni ├«nving─âtoare. Dac─â ├«ns─â informa╚Ťia este fals─â ╚Öi totu╚Öi i se d─â curs r├ónd pe r├ónd ├«n toate statele NATO, impactul ei ar putea fi devastator. Comparabil cu impactul pe care l-a avut informa╚Ťia fals─â furnizat─â de serviciul britanic de informa╚Ťii MI6 ╚Öi care a oferit Statelor Unite pretextul de a declan╚Öa r─âzboiul ├«mpotriva Irakului ╚Öi a m─âtura de la putere regimul lui Saddam Hussein.

E important s─â observ─âm c─â ├«n ambele variante posibile, ├«n niciun fel Serviciul Rom├ón de Informa╚Ťii nu putea r─âm├óne str─âin. Chiar dac─â aceast─â informa╚Ťie din prima s─âpt─âm├ón─â a lunii noiembrie 2019 ar fi fost transmis─â de la Washington pe alte canale, ea inevitabil trebuia s─â ajung─â ╚Öi pe masa de lucru a directorului SRI Eduard Hellvig. Poate, dac─â prime╚Öte cuvenita dezlegare, mai devreme sau mai t├órziu, acesta ne va spune c├óte ceva. P├ón─â atunci, ├«i trimit pe cititori la c├óteva linkuri, pentru a vedea cum comenteaz─â presa israelian─â aceste informa╚Ťii bomb─â.

https://www.presstv.com/Detail/2020/04/17/623241/virus-coronavirus-US-notifi
https://www.timesofisrael.com/us-alerted-israel-nato-to-disease-outbreak-in-china-in-november-report/

Comentarii

comentarii