Acasă Actualitate UMB a mobilizat 112 muncitori și 116 utilaje pe secțiunea Margina –...

UMB a mobilizat 112 muncitori și 116 utilaje pe secțiunea Margina – Holdea s autostrăzii Lugoj – Deva

DISTRIBUIȚI

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, constructorii sunt pregătiți să înceapă lucrările pe secțiunea lipsă Margina – Holdea a lotului 2 din Autostrada Lugoj – Deva. Acesta a subliniat că este un proiect greu, finanțat prin PNRR, care presupune inclusiv construcția a două tuneluri unidirecționale până în 2026.

„Autorizația de construire pentru prima secțiune (E1) a acestui lot (2 din Autostrada Lugoj – Deva -n.r.) a fost emisă, iar acum constructorii sunt mobilizați în șantier cu 112 muncitori și 116 utilaje, din care o parte sunt pregătite pentru începerea lucrărilor la tunelul cu două galerii în lungime de 2,13 km”, a transmis șeful Transporturilor pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, în maximum două săptămâni, constructorul va trimite și varianta finală a Proiectului Tehnic pentru secțiunea cu tuneluri (E2) ceea ce va permite și emiterea Autorizației de Construire și pentru acesta.

„Practic, această abordare etapizată permite pregătirea accesului spre secțiunea cu tuneluri, abordarea eficientă a fluxurilor tehnologice și implicit respectarea termenelor asumate prin PNRR”, a continuat Grindeanu.

Pe 22 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire parțială pentru secțiunea Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva. Lucrările autorizate nu includ deocamdată și tunelurile ce urmează să fie construite de UMB pe acest lot – lipsă din A1 Sibiu – Nădlac.

Autorizația de construire emisă în aprilie vizează lucrări pe un tronson de 5,7 kilometri din secțiunea E a lotului 2 din A1 Lugoj – Deva.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 275,8 milioane de lei, fără TVA. Printre lucrările autorizate se numără și două pasaje.

Tot în aprilie, pasionații de infrastructură au postat imagini cu utilaje aduse de UMB pentru secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj – Deva (A1). Potrivit lor, o parte dintre acestea urmează să fie utilizate chiar la săparea tunelurilor.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu (Boița) la Nădlac, granița cu Ungaria.

Comentarii

comentarii