Acasă Sănătate UMF Timișoara lansează programul STOP, în luptă cu obezitatea copiilor din Reșița

UMF Timișoara lansează programul STOP, în luptă cu obezitatea copiilor din Reșița

1646
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, lansează, în 15 noiembrie, la Reșița, de la ora 13:00 programul STOP (Știință și Tehnologie în Politicile privind Obezitatea Copilului).

Obiectivul este examinarea potențialelor oportunități de intervenție pentru a contribui la reducerea problemelor obezității infantile.  Această intervenție include îmbunătățirea înțelegerii cu privire la modul în care mediul de viață formează comportamentul copiilor și alegerile părinților. 

Programul este adresat familiilor cu copii, cu vârsta între 2-6 ani, care prezintă exces ponderal.  Majoritatea părinţilor ştiu care sunt obiceiurile sănătoase, totuși întâmpină dificultăţi în a le pune în practică.

Se vor oferi cursuri pentru părinţi şi bunici, împreună cu nutriţionist şi psiholog, pentru a depăși aceste bariere: Cum să procedezi cu copilul la cumpărături în supermarket? Cum să stabileşti limite sănătoase fără să spui numai “nu, nu, nu”? Cum să încurajezi un comportament nou (mâncatul legumelor, mersul cu bicicleta)?  Cum și de ce să citeşti etichetele alimentelor? 

Comentarii

comentarii