Acasă Cultura UMF Timișoara – program de acțiuni culturale@UMFT! ”Din noi înșine facem aripă/...

UMF Timișoara – program de acțiuni culturale@UMFT! ”Din noi înșine facem aripă/ năvod…!”

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara continuă programul de acțiuni culturale@UMFT. Studenții mediciniști din țară și de peste hotare sunt invitați să participe la două evenimente culturale importante pentru comunitatea academică și nu numai.

Astfel, miercuri, 22 martie, de la ora 17.00, la Muzeul Național de Artă din Timișoara (Piața Unirii, nr. 1), va avea loc cea de-a patra ediție a întâlnirilor Live @ the Museum, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT. Șef de lucrări dr. Simona Olaru-Poșiar, organizatorul evenimentului, vă invită la o explorare a universului artistului suprarealist de origine română Victor Brauner, prin intermediul expoziției Invenții și magie, parte a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Totodată, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara deschide o nouă componentă a programului acțiuni culturale@UMFT prin Atelierul de scriere creativă, care se va desfășura luni, 27 martie, de la ora 17.00, în clădirea Poșta Mare (strada Cicio Pop, nr. 2), etaj I.

„Vom reflecta la povești de viață, vom întâlni oameni, vom descoperi locuri în care arta este la ea acasă sau în care chiar noi o vom determina să fie la ea acasă. Și, prin toate, vom înțelege, poate, că pe noi înșine ne căutăm. Iar din noi înșine facem aripă/ năvod/ microscop/fereastră/cărare/ abis/matcă/tastatură pentru lume”, transmite șef de lucrări dr. Elena-Ligia Jebelean, organizatoarea acestei prime întâlniri din cadrul atelierului de scriere creativă. Programul acțiuni culturale@UMFT se constituie într-un spațiu de expresie menit să cultive gândirea critică, sensibilitatea artistică, pasiunea pentru frumos, empatia, dialogul intercultural și nevoia de implicare în comunitate.

 

 

 

Comentarii

comentarii