Acasă Actualitate Un al doilea val de praf saharian se va abate asupra României....

Un al doilea val de praf saharian se va abate asupra României. În ce zone se va depune

1161
DISTRIBUIȚI

Un val de aer din nordul Africii, încărcat cu praf saharian, se va abate asupra părții de sud-est a Europei, mergând până spre centrul continentului. România va fi afectată de acest fenomen joi și vineri, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

“În perioada 14 – 15 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către Europa central-estică și de sud-est, inclusiv deasupra României. Concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra acestor regiuni va fi în general redusă. Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil, în jumătatea de nord a teritoriului“, se arată într-un comunicat ANM.

Acesta va fi al doilea val în această săptămână: luni și marți Europa, inclusiv România, a fost “măturată“ de un curent de aer din nordul Africii, încărcat cu particule de praf aduse din Sahara, scrie digi24.ro.

Comentarii

comentarii