Acasă Actualitate Un an de închisoare pentru 10 litri de apă

Un an de închisoare pentru 10 litri de apă

363
DISTRIBUIȚI

Din ciudăţeniile justiţiei române:
Un timişorean de 30 de ani a fost condamnat la un an de închisoare, după ce, în 2009, furase două bidoane de cinci litri cu apă de izvor. Iosif Doru Şerban spune că în momentul în care a săvârşit fapta era într-o situaţie disperată.

"Am peste 20.000 de euro datorii la bănci"

"Coşmarul familiei mele a început undeva prin martie 2009. Atunci am fost disponibilizat şi eu, şi soţia mea, de la fabrica la care lucrasem doi ani. În momentul acela, eram foarte disperat, pentru că aveam de întreţinut doi copii minori, o soţie şi aveam datorii la bănci de peste 20.000 de euro. Într-un moment de rătăcire, am văzut un autoturism parcat undeva în zona Modern. Fără să mă gândesc, am luat o piatră, am spart geamul şi am furat o geantă voluminoasă din maşină. La doar câteva minute, însă, am fost prins şi predat poliţiei. Nu îmi vine sa cred nici în ziua de astăzi, când mă gândesc că în geanta pe care o furasem, geantă care speram să fie colacul meu de salvare, se aflau două bidoane de apă. Nu mi se pare corect ca pentru un moment de rătăcire să fiu condamnat la un an de închisoare. Cine va avea grijă de soţia mea şi cei doi copii ai noştri, cât eu voi fi în penitenciar?", spune, cu lacrimi în ochi, omul care a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a furat zece litri de apă plată.

Carmen Obârşanu: "Nu este corect să faci un an închisoare pentru două bidoane cu apă"

Carmen Obârşanu, avocata celui mai ghinionist hoţ din România, spune că va face recurs în acest caz. “Chiar astăzi voi face recurs, pentru că nu este normal şi corect ca un tânăr să facă închisoare pentru două bidoane cu apă de izvor", spune Carmen Obârşanu. Pentru 10 litri de apă, care costă în jur de 5 lei, statul român va fi pus la mare cheltuială. „Conducerile penitenciarelor din ţară cheltuiesc în fiecare an sume exorbitante cu întreţinerea deţinuţilor. Statul român cheltuieşte, lunar, aproape 4.000 de lei cu un deţinut", spune Ioan Băla, şeful Administraţiei Peniteniciarelor din România.

Comentarii

comentarii