Acasă Actualitate Un apolitic organizează aniversarea a 20 de ani de la reînfiinţarea PNL...

Un apolitic organizează aniversarea a 20 de ani de la reînfiinţarea PNL Timiş!

DISTRIBUIȚI

Deşi partidul va organiza la rândul lui o aniversare
“Personal, consider că, din păcate, acţiunea domnului Drăgănescu, funcţionar public apolitic, reprezintă un act de voluntarism şi nu unul de respect faţă de partidul căruia îi datorează întreaga sa carieră publică”, spune Viorel Coifan
În această perioadă se împlinesc 20 de ani de când Partidul Naţional Liberal s-a reînfiinţat în judeţul Timiş. Peneliştii s-au gândit să aniverseze această zi, dar în a doua jumătate a lunii ianuarie. Cineva, însă, organizează o aniversare a acestui eveniment chiar duminică, 17 ianuarie. Este vorba de fostul prefect Ovidiu Drăgănescu. Este vorba despre cel care a fost preşedinte al PNL Timiş şi chiar şi parlamentar PNL. Drăgănescu a părăsit partidul în urmă cu câţiva ani. A devenit prefect şi implicit apolitic. Acum Drăgănescu este  înalt funcţionar public (apolitic) şi inspector guvernamental la Maramureş. Aşa apolitic cum este, Drăgănescu, împreună cu alţi oameni, organizează o întâlnire a celor care au reînfiinţat partidul în Timiş în anul 1990. Întâlnirea printre ai cărei organizatori se află şi Drăgănescu are loc duminică, la ora 11, la Camera de Comerţ – locul unde Drăgănescu spune că s-a reînfiinţat PNL-ul, în 17 ianuarie 1990. Drăgănescu spune că este vorba de o simplă întâlnire, nu neapărat sub egida partidului, dar spune că a vorbit cu cei de la PNL să se implice în organizare. “Ne strângem cei care am fost la început acolo, câteva persoane. Acolo s-a reînfiinţat PNL-ul din Timişoara, la Camera de Comerţ în 17 ianuarie”, spune Ovidiu Drăgănescu.

“Dacă a făcut asta, să organizeze el, este total neinspirat”
“Am discutat subiectul acesta înainte de sărbători, am avut o întâlnire şi am discutat că în cursul lunii ianuarie vom organiza un eveniment pentru a marca 20 de ani de la înfiinţarea PNL din judeţul Timiş. Acum o săptămână, a venit la noi. Dacă a făcut asta, să organizeze el, este total neinspirat. Legitimitatea de a organiza aşa ceva o are PNL, pentru că se aniversează 20 de ani de la înfiinţarea unei instituţii. Noi vrem să participe oamenii activi. Noi nu ne-am putut grăbi să anunţăm lumea că organizăm acest eveniment pentru că nu ştiam dacă noi, parlamentarii, nu vom fi ţinuţi la Bucureşti, ca data trecută, non-stop”, spune preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

“PNL filiala Timiş intenţionează să organizeze aniversarea a 20 de ani de la înfiinţare într-un cadru adecvat şi cu respectul cuvenit acestui eveniment”
Cel desemnat de PNL Timiş să se ocupe de organizarea evenimentului este Viorel Coifan.  “PNL filiala Timiş intenţionează să organizeze aniversarea a 20 de ani de la înfiinţare într-un cadru adecvat şi cu respectul cuvenit acestui eveniment. Prin aceasta înţelegem acordarea unor diplome seniorilor partidului. Prezentarea evoluţiei filialei şi, nu în ultimul rând, o declaraţie politică, ce s-ar putea intitula – «PNL Timiş – de 20 de ani în slujba cetăţenilor judeţului. Realizări şi perspective». Având în vedere că în această perioadă densă din punct de vedere administrativ şi politic parlamentarii au fost ocupaţi cu votarea Legii Bugetului, dar şi datorită faptului că o serie de personalităţi marcante nu au fost disponibile, s-a decis ca evenimentul să aibă loc în a doua jumătate a lunii ianuarie. Personal, consider că, din păcate, acţiunea domnului Drăgănescu, funcţionar public apolitic, reprezintă un act de voluntarism şi nu unul de respect faţă de partidul căruia îi datorează întreaga sa carieră publică. Faptul că nu a considerat util să se consulte, aşa cum ar fi fost firesc, cu foştii colegi mai vechi sau mai noi din partid demonstrează că, din păcate, multe dintre greşelile trecutului nu s-au înţeles. În ceea ce priveşte filiala PNL Timiş, ea îi va trata cu tot respectul cuvenit pe cei care, în ianuarie 1990, în vremuri tulburi pentru democraţia românească, au avut curajul, determinarea şi dorinţa de a reînfiinţa un partid istoric, fondator al României moderne”, spune Viorel Coifan, membru al Biroului Politic Interimar Teritorial Timiş.

Comentarii

comentarii