Acasă Eveniment Un arădean a vrut să treacă cu mașina plină de migranți frontiera...

Un arădean a vrut să treacă cu mașina plină de migranți frontiera cu Ungaria

574
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au depistat şase cetăţeni irakieni şi un sirian, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu sprijinul unui cetăţean român. 

În data de 21.04.2019, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. La Iratoşu, a fost depistat un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul în județul Arad. Acesta era însoţit de şapte cetăţeni străini, care nu au prezentat documente de identitate şi nu îşi justificau prezenţa în zona. În urma primelor cercetări s-a stabilit că grupul de cetăţeni străini era format din şase irakieni şi un sirian, dintre care cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani, o femeie în vârstă de 21 de ani şi un minor în vârstă de 6 ani. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că aceștia erau solicitanţi de azil în România şi doreau să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini.

Comentarii

comentarii