Acasă Cultura Un artist din Cluj expune la Timișoara „Vechiul Contemporan”. Este evenimentul care...

Un artist din Cluj expune la Timișoara „Vechiul Contemporan”. Este evenimentul care anunță reluarea activității la Art-Hoc

DISTRIBUIȚI

Studioul Art-Hoc își reia activitatea după pauza pricinuită de pandemia de COVID-19, vineri, 11 septembrie. Împreună cu galeria Cluj Art, hub-ul timișorean organizează un eveniment premieră pentru Timișoara: „Vechiul Contemporan”, o expoziție personală de pictură în acuarelă a artistului clujean Peter Elkan.

Vernisajul va avea loc la sediul Art-Hoc, în Piața Unirii nr. 6, etajul 1, Timișoara, în 11 septembrie 2020 de la ora 18:00, iar expoziția va fi deschisă publicului până în data de 18.09.2020. Intrarea este liberă și expoziția este cu vânzare. „Vechiul Contemporan”, proiect început cu câțiva ani în urmă, a fost prezentat în mai multe spații expoziționale clujene, printre care, anul acesta în 28 februarie, la galeria Cluj Art din Cluj-Napoca. Scopul evenimentul este crearea de punți culturale între arta clujeană și cea timișoreană.

„Vechiul Contemporan reprezintă un discurs pictural în care artistul Peter Elkan surprinde zone istorice ale Clujului, peisaje citadine cu toată influența contemporanului asupra vechiului, pe care le transpune pe hârtie, în acuarelă, în modul său unic care combină elemente de design, arhitectură și pictură peisagistică. Este o expoziție de acuarelă, inspirată din farmecul specific al orașului transilvănean, peisaje în care recunoaștem locuri, monumente și clădiri celebre, artistul reușind să transmită frumusețea străzilor ce stau mărturie dezvoltării și îmbinării noului cu vechiul. În fața picturilor lui Peter Elkan, publicul pășește într-o lume cu spații reale, dar fără zbucium, zarvă sau agitația tipic citadină, ci scufundat într-un calm, o liniște și o lumină ce pare să învăluie totul într-o văl de mister, ce te îndeamnă să îl descoperi.

Peter Elkan s-a născut in 4 ianuarie 1965 la Oradea, dar trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. A terminat Liceul de Arte din Cluj, sub îndrumarea profesoarei Margareta Catrinu. Fiu și nepot de arhitect, crescut printre planșete de proiectare și urbanism, și-a dorit să îmbrățișeze această profesie și după ce a cochetat cu arhitectura la București, a revenit la Cluj unde a fost admis la Institutul de arte plastic «Ion Andreescu», de unde a absolvit secția de design industrial în 1992. A făcut cunoștință cu tehnica acuarelei datorită bunicului său și a prietenului acestuia, Mottl Roman, în perioada vacanțelor de vară la Oradea, și a decis să aprofundeze studiul, combinând pasiunea pentru acuarelă cu cea pentru arhitectură și design”, transmit organizatorii.

Mai multe detalii și rezervări la numărul de telefon 0740.607.860.

Comentarii

comentarii