Acasă Actualitate Un avion militar C17 a aterizat la Timişoara. Va prelua 16 pompieri...

Un avion militar C17 a aterizat la Timişoara. Va prelua 16 pompieri cu 3 autospeciale din Timiș care vor ajuta la stingerea incendiilor din Franţa

DISTRIBUIȚI

Avionul militar de tip C17 care va prelua pompierii şi echipamentele acestora şi le va transporta în Franţa pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie a aterizat, joi seară, în jurul orei 19.00, pe Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara. 

Încărcarea avionului militar de tip C17 a început imediat după aterizarea acestuia, pe Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, operaţiunea fiind estimată să dureze aproximativ trei ore.

Din judeţul Timiş, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se vor îmbarca 16 pompieri cu 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, scrie news.ro

Avionul urmează să decoleze în această seară, după ce toate echipamentele vor fi încărcare şi ancorate, iar odată ajunse pe Aeroportul din Bordeaux, pompierii vor fi sub comanda autorităţilor din Franţa şi vor putea interveni imediat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din această ţară.

UPDATE: ”În aceste momente, pe Baza 90 Transport Aerian a MApN, se realizează pregătirea efectivelor şi a autospecialelor în vederea efectuării misiunii de stingere a incendiilor de vegetaţie din Franţa”, a transmis Ministerul Apărării.

Comentarii

comentarii