Acasă Eveniment Un bărbat din Mănăștiur este cercetat penal, după ce oamenii legii au...

Un bărbat din Mănăștiur este cercetat penal, după ce oamenii legii au descins cu un excavator în gospodăria sa

DISTRIBUIȚI

Un caz halucinant în județul Timiș, acolo unde un bărbat a fost prins că fura curent. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, l-au urmărit mai multe zile la rând și l-au amenințat că vin cu excavatorul să îi sape toată curtea.

În 6 septembrie, polițiștii Postului de Poliție Mănăștiur s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „furt” și „executarea sau folosirea de echipamente clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare,” de către un tânăr în vârstă de 34 de ani. Practic, acesta fura energie electrică folosind un racord clandestin, relatează Timiș Online.

„Astfel, în data de 28.10.2022, polițiștii Secției 10 Poliției Rurală Făget, împreună cu reprezentanți din cadrul E-Distribuție Banat SA, în baza mandatului de percheziție domiciliară, emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făget, în dosarul penal, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil, situat în localitatea Mănăștiur, județul Timiș, ce aparține bărbatului de 34 de ani”, informează IPJ Timiș.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit: un racord trifazat necontorizat care alimenta cu energie electrică imobilul respectiv, trei cutii cu alice din plumb (1500 buc, calibru 4,5mm/177ccl), un tub cartuș percutat și un dispozitiv de detecție a metalelor. Cum nu avea autorizație de deținere pentru acesta din urmă, bărbatul a fost amendat cu 25.000 de lei, iar detectorul a fost confiscat.

Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru furt, „executarea sau folosirea de echipamente clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Comentarii

comentarii