Acasă Actualitate Un bătrân de 60 de ani a bătut doi poliţişti

Un bătrân de 60 de ani a bătut doi poliţişti

424
DISTRIBUIȚI

Doi poliţişti, un bărbat şi o tânără din Caraş Severin au fost loviţi cu sălbăticie de Romulus Vasiloni, din comuna Bucova. Oamenii legii se aflau în timpul serviciului de control pe DN 68, când Romulus Vasiloni, de 60 de ani, care le putea fi tată şi arăta ca fiind un om respectabil, s-a apropiat de ei. La început a încercat să le spună poliţiştilor că nu este bine să acţioneze în acea comună, chiar intimidându-i. Fiindcă vorbele lui nu au avut nici un efect, bărbatul a profitat de faptul că agentul şef Vasile Fuiorea s-a întors spre maşină, moment în care l-a pocnit cu pumnul în faţă. „Poliţia Oţelu Roşu a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă cu privire la faptul că, în localitatea Bucova, un poliţist a fost agresat de o persoană necunoscută. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în timp ce o echipă de doi poliţişti efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier,  Romulus V., în vârstă de 60 ani, din comuna Băuţar, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a lovit fără motiv pe unul din poliţişti.

După agresiune, cei doi poliţişti aflaţi în dispozitiv au luat măsura imobilizării agresorului şi în timp ce încercau să îl imobilizeze, acesta l-a muşcat de braţul stâng pe poliţistul F.V.,  producându-i leziuni vizibile. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”.
Se pare că Romulus Vasiloni nu s-a mulţumit numai cu atât, el a agresat-o şi pe colega poliţistului, agent Roşu Geanina, fără a ţine cont că este vorba de o tânără absolventă, ce-i putea fi nepoată. În aceste momente, poliţiştii au reuşit cu greu să-l încătuşeze pe bărbatul violent şi să-l transporte cu maşina la sediul Poliţiei Orăşeneşti din Oţelu Roşu. Cel mai grav este faptul că poliţiştii se aflau în misiune, îmbrăcaţi în haina statului, iar totul se petrecea în mijlocul comunei, cu mai mulţi cetăţeni de faţă, dar nimeni nu a intervenit în ajutorul oamenilor legii. Gestul atacatorului este cu atât mai de neînţeles datorită faptului că cei doi poliţiştii erau sosiţi de puţin timp în zonă şi nu au avut nici măcar un schimb de cuvinte cu cineva de prin partea locului. Datorită multiplelor lovituri şi muşcături, poliţistul a fost internat în spital şi a primit mai multe zile de îngrijiri medicale. Sub îndrumarea procuraturii, poliţia a pornit un dosar de cercetare penală pe numele agresorului, care este cunoscut în zonă ca fiind cu un comportament agresiv – acesta mai având câteva persoane bătute pe conştiinţă. În cazul în care agresorul va fi găsit vinovat, el poate primi o condamnare de până la 12 ani de puşcărie.

Comentarii

comentarii