Acasă Actualitate Un cetăţean spune că centura îi încalecă pământul

Un cetăţean spune că centura îi încalecă pământul

DISTRIBUIȚI

“Dom’le, plecaţi de pe proprietatea mea!”

Se fac expertize pe terenul în cauză

Eugen Subaş este un om care are pământ în zona centurii de ocolire a Timişoarei, centura construită deja, unde se fac ultimele retuşuri, între Calea Aradului şi Calea Lugojului. Însă, după cum zice el, centura a început să-i încalece pământurile… fără să-i ceară voie… Este vorba de o parcelă care, zice Subaş, este călcată pe o porţiune de 140 de metri de centura de ocolire a Timişoarei, pe care, acum, se pune stratul de uzură. Pe această parcelă, conform unei ordonanţe prezidenţiale, prezentată de proprietar, nu au voie să facă lucrări, fiind proprietatea lui Eugen Subaş.

Cetăţeanul spune că nu a fost despăgubit în nici un fel, pentru faptul că centura de ocolire a Timişoarei i-a răpit “1.200 de metri pătraţi (cum spune OCPI, care a făcut măsurători în zonă)” din parcela sa. “Asta înseamnă că jumătate din drum este al meu”, spune Subaş.

 

“Să dea teren la schimb”

Subaş spune că s-a făcut un proces-verbal de constatare, pe data de 6.07.2010, prin care dispune sistarea lucrărilor de construcţie la DN6, variantă ocolire Timişoara, în dreptul parcelei, începând cu data de 7 iulie 2010, după cum rezultă din declaraţiile lui Subaş. “Şi, totuşi, ei lucrează în continuare. Au turnat pe jumătate de drum. Pe partea mea, deja au raşchetat asfaltul ce trebuiau să-l raşcheteze. Nu am discutat nimic pe această proprietate. Au intrat peste terenul meu şi atât. I-am notificat în septembrie 2009 că au intrat peste terenul meu şi le-am spus să oprească lucrările. Le-am spus să nu mai lucreze. După ce i-am notificat, i-am dat în judecată. Acum există proces pe rol, în fază de expertiză. Cei de la minister recunosc că au intrat pe terenul meu, practic, mi-a răspuns compania. Au intrat şi au săpat şi au cerut să toarne betoane. Am cerut să se consfinţească linia de hotar. Dacă e pe asfalt, să mute drumul. Dom’le, plecaţi de pe proprietatea mea! Să dea teren la schimb, pentru că banii pe care îi dau ei nu mă mulţumesc. Ştiu cum au dat, în general, pe la alţii”, spune Eugen Subaş. Există şi o diferenţă de opinii. “Ei spun 50 de metri, OCPI spune 1.200 de metri”, precizează Subaş.

“Deocamdată, după documentele pe care le am, Subaş nu are dreptate. Dar există posibilitatea, nefiind farmacie, să iasă două măsurători diferite”

“Cunosc problema lui, ştiu ce spune el. Suntem în faza de experţi şi nu mă pot grăbi să spun dacă expertul lui sau al meu are dreptate. De aia sunt experţii… pentru a spune ei cine a greşit la măsurătorile topografice. Deocamdată, după documentele pe care le am, Subaş nu are dreptate. Dar există posibilitatea, nefiind farmacie, să iasă două măsurători diferite. Suntem în fază de experţi. Pe terenul lui s-a construit un şanţ, o rigolă, el nu vine mai încoace, din măsurătorile noastre. Acum, numai măsurătorile topo pot spune”, declară Mircea Purceld, şeful departamentului juridic exproprieri din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara.

Comentarii

comentarii