Acasă Actualitate Un cioban fără oi a încercat să păcălească funcționarii de la APIA...

Un cioban fără oi a încercat să păcălească funcționarii de la APIA și să ia subvenție de păşune

DISTRIBUIȚI

Un cioban fără nicio oaie a vrut să păcălească funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să îi acorde subvenția pe pășune.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a unui aşa-zis crescător de oi pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete,  cu scopul de a obţine subvenția pe pășune.

Faptele s-au petrecut în 2015. Ciobanul depusese la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care erau consemnate date false (referitoare la numărul de oi) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, în condițiile în care la momentul formulării cererii către APIA inculpatul nu deținea niciun animal.

Cererea inculpatului a fost respinsă la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură datorită nerespectării condiției privind încărcătura minimă de animale de 0,3 UVM (Unitate Vită Mare n.r)/ha de pajiște permanentă, ce trebuia asigurată de către solicitant pe toată perioada pășunatului, potrivit agrointel.ro.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu are de recuperat bani de la fermier și nici nu este parte în proces având în vedere că acesta nu a ajuns să încaseze efectiv subvenția, ci este acuzat doar de tentativă la fraudă.

 

Comentarii

comentarii