Acasă Actualitate Un consilier local cere tăierea sporului de 25% din salariul primarului Timişoarei...

Un consilier local cere tăierea sporului de 25% din salariul primarului Timişoarei şi al city managerului

1898
DISTRIBUIȚI

Banii vorbesc. Opozanţii ALDE din consiliul local Timişoara cer tăierea sporului de 25% din salariul primarului Nicolae Robu şi al city managerului Robert Kristof, pe care-i consideră principali vinovaţi de “pierderea banilor de la guvern şi de la Uniunea Europeană”.

“Nicolae Robu este principalul vinovat pentru pierderea banilor de la guvern şi de la Uniunea Europeană. ALDE Timiş solicită public tăierea sporului de 25% din salariul primarului şi city managerului pentru (ne)accesarea de fonduri europene! Primarul Robu le răspunde timişorenilor doar prin ignoranţă şi sfidare! Practic, le transmite că nu e treaba lor să ştie de ce se pierd finanţările europene şi guvernamentale pentru dezvoltarea oraşului!”, spun cei de la ALDE Timiş.

Ei susţin că primarul Timişoarei şi acoliţii săi au respins în şedinţa de consiliu local din această săptămână înfiinţarea comisiei speciale pentru verificarea proiectelor pe fonduri europene din instituţia pe care o conduce prost. Probabil a fost deosebit de indignat că un consilier local din opoziţie a avut “tupeul şi nesimţirea” să solicite constituirea unei astfel de comisii.

Consilierul local ALDE Timişoara, Laura Chindriş, a solicitat în urmă cu două săptămâni, printr-un proiect de hotărâre, înfiinţarea unei comisii speciale de verificare a proiectelor pe fonduri europene din Primăria Timişoara.

Motivul e simplu şi deja mult mediatizat, spun cei din ALDE: primarul Robu, deşi primeşte un spor de 25% la salariu pentru atragerea de fonduri europene, la fel ca şi city managerul Robert Kristof, a reuşit să piardă, cu brio, în ultimii ani, zeci de finanţări europene, ultima dintre acestea a fost în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru 50 de microbuze electrice,  dosarul fiind respins pentru că nu avea semnătura conform cu originalul. La întrebarea simplă, din care am vrut cu toţii să aflăm ce s-a întâmplat, răspunsul lui Robu a venit tipic din realitatea lui: “eu nu sunt un fan al microbuzelor electrice”.

Laura Chindriş adaugă că “Ţinând cont de refuzul înfiinţării comisiei pentru aflarea adevărului, putem trage concluzia că Nicolae Robu este principalul vinovat pentru pierderea banilor de la guvern şi de la Uniunea Europeană. Solicit public tăierea sporului de 25%, atât pentru primar cât şi pentru actualul city manager! Timişorenii NU mai vor să plătească din buzunar pentru neperformanţa primarului şi acoliţilor săi! Consider că acest spor este un spor de nesimţire! E ca şi când, noi, timişorenii, îl plătim pe Robu să ne “fure căciula”!”

ALDE Timiş dar şi locuitorii acestui oraş care nu au carnet de partid (PNL) se întreabă deja revoltător – spune Chindriş – până când acest individ face doar ce vrea el, când vrea el şi cum vrea el. “Până când va mai continua manipularea ieftină, până unde va merge cu indolenţa şi ignoranţa, nesimţirea şi tupeul de astăzi, mascând astfel un management defectuos şi o lipsă acută de performanţă în Primăria Timişoara!?” – adaugă consiliera ALDE, expert în fonduri europene, care a intenţionat să afle şi să facă publice informaţiile despre aceste finanţări pe care municipalitatea nu le accesează sau le pierde cu brio, pentru că “este dreptul fiecărui cetăţean să ştie de ce s-au pierdut atâtea finanţări guvernamentale sau europene în perioada 2016-2018”.

Comentarii

comentarii