Acasă Actualitate Un consilier PSD se întreabă: ”Unde este responsabilitate socială? Coşurile de gunoi...

Un consilier PSD se întreabă: ”Unde este responsabilitate socială? Coşurile de gunoi de lux din Timişoara trebuiau realizate de producători locali”

604
DISTRIBUIȚI

”PSD Timiş se întreabă de ce Primăria Timişoara nu a cumpărat coşuri de gunoi realizate de firme locale şi a a ales, la schimb, unele de producţie englezească. Nu a dat dovadă de responsabilitate socială faţă de comunitatea locală”, spune Alexandru Iovescu, consilier judeţean din partea PSD Timiş.

El spune că a analizat situaţia de pe piaţă şi a ajuns la concluzia că primăria nu este adepta unui comerţ responsabil, care să susţină firmele locale. Contractul pentru bidoanele de lux englezeşti a însemnat alocarea a peste 600 de euro pentru un singur coş de gunoi, dintr-un set de 54, care a scos din conturile primăriei, prin intermediul firmei locale de salubritate, 30.000 de euro. Aceşti bani puteau ajuta economia locală şi salariile muncitorilor bănăţeni, mai susţine Iovescu.

„Ar trebui să susţinem un comerţ responsabil, cu sprijinirea producătorilor locali. Primăria ar trebui să fie atentă la produsele pe care le cumpără şi cum sunt produse acestea. Primăria Timişoara a cumpărat coşuri de gunoi din Anglia şi nu de la producători locali. Eu am făcut verificări şi am descoperit că avem şi producători locali. Unul din aceştia e chiar în municipiul Timişoara. Dar cineva trebuie să ia şi legătura cu ei. Este vorba de responsabilitate socială, de a sprijini producătorii locali, şi aici nu vorbesc doar doar persoana juridică, ci şi de angajaţii acesteia şi de familiile lor. Administraţiile locale ar trebui să fie responsabile din punct de vedere social. Să caute produsele în comunitatea unde activează”, a declarat, joi, Alexandru Iovescu.

Totuşi, consilierul judeţean admite că nu a verificat şi preţul coşurilor de gunoi locale: „Nu am cercetat şi preţul produselor locale. Dar am dori să ne răspundă primăria dacă a cerut informaţii de la producători locali”.

Comentarii

comentarii