Acasă Eveniment Un copil de 11 ani a căzut în râul Timiș, în apropierea...

Un copil de 11 ani a căzut în râul Timiș, în apropierea unei tabere din Chevereșu Mare. A fost găsit după o oră, în stop cardio-respirator

607
DISTRIBUIȚI
sursă – arhivă

Duminică, 15 august, un băiat de 11 ani a căzut în râul Timiș, la Chevereșu Mare, în apropierea une tabăre de copii. La ora 17.32, pompierii ISU Timiș au fost solicitați să intervină pentru a-l recupera din apă. A urmat o mobilizare impresionantă de forțe, pentru ca la ora 18.25, acesta să fie găsit. Copilul se afla în stop cardio-respirator, iar echipajul SMURD a fost nevoit să facă manevre de resuscitare. Din păcate, băiatul de 11 ani a fost ulterior declarat decedat.

„ISU Timiș a dispus deplasarea următoarelor forțe: Stația Buziaș – 1 Duster, 1 Barca, un echipaj SMURD si 5 subofițeri; Detașamentul 1 Timișoara – o autospecială de Scafandri, 1 Duster, 2 bărci, 1 scafandru + 4 subofițeri; Detașamentul 2 Timișoara – 1 Duster, 1 Barcă, 2 subofițeri; Detașamentul Lugoj – 1 Microbuz VW Crafter, 1 Barca și 3 subofițeri. De asemenea, la fața locului s-a deplasat Ofițerul de serviciu în dispecerat cu o autospecială de serviciu și a fost solicitat și serviciul Voluntar SALVO FOC al Primăriei Timișoara. Totodată, la solicitarea ISU Timiș către IGSU, s-a dispus deplasarea a 2 scafandri din județul Arad și a unui scafandru din județul Hunedoara. Total forte și mijloace: 1 ASP Scafandrii, 4 ASERV, 1 Microbuz VW Crafter, 1 ofițer 4 Scafandri 13 subofițeri”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

La ora 18.25, copilul a fost scos din apă și preluat de către echipajul SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire, la ora 19:24, victima a fost declarată decedată de către medicul de la fața locului.

Comentarii

comentarii