Acasă Eveniment Un copil de doi ani şi jumătate din Arad a scăpat cu...

Un copil de doi ani şi jumătate din Arad a scăpat cu viaţă după ce un tren marfar a trecut peste el

584
DISTRIBUIȚI

Un copil de doi ani şi jumătate din Arad care se juca între şinele de tren a scăpat cu viaţă, joi, după ce un tren marfar, care avea în componenţă 20 de vagoane, a trecut peste el, în zona Depoului CFR Arad.
Părinţii băiatului au povestit, joi, că băiatul lor a mers să se joace şi a ajuns apropierea liniilor de cale ferată, iar suflul locomotivei care tracta aproximativ 20 de vagoane de marfă l-a prins şi l-a aruncat sub garnitură, între locomotivă şi primul vagon.
Câteva persoane aflate în zonă au văzut toată scena şi i-au strigat copilului aflat sub garnitura de tren să nu se ridice. „Am văzut cum l-a prins trenul şi l-a aruncat între şine, sub tren, şi i-am strigat să nu se mişte, să stea culcat pe spate. Asta cred că i-a fost salvarea, căci băiatul a stat nemişcat”, a spus unul dintre martorii evenimentului. Părinţii băiatului au fost alertaţi de câţiva vecini, care au văzut cum trece trenul pe deasupra acestuia. Copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a primit îngrijirile medicale, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme toracice şi abdominale, dar şi cu o fractură parietală stânga şi câteva răni superficiale.
Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare Arad susţin că trenul avea viteză mică în momentul producerii accidentului. „Trenul circula cu aproximativ 20-30 de kilometri pe oră, ceea ce a dus la evitarea unei tragedii. Faptul că micuţul este în viaţă poate fi asemănat cu un miracol. De obicei, accidentele de tren au urmări deosebit de grave”, a declarat, joi, subinspector Sorin Protopopescu, reprezentat Poliţa TF Arad.
Copilul va mai rămâne câteva zile internat în spital sub supraveghere medicală, starea lui fiind bună.
Sursa: NewsIn

 

Comentarii

comentarii