Acasă Actualitate Un deputat AUR de Timiș “l-a fugărit” pe ministrul Finanțelor cu 50...

Un deputat AUR de Timiș “l-a fugărit” pe ministrul Finanțelor cu 50 de bani, în Parlament

DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Ciprian-Titi Stoica, de la AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), l-a urmărit cu 50 de bani în mână pe minstrul Finanțelor, Adrian Câciu, în semn de nemulțumire față de suma decisă pentru compensarea prețurilor la carburanți.

Parlamentarul de la AUR l-a urmat pe ministrul Finanțelor până la unul dintre lifturi, însă nu a reușit să obțină prea multe explicații. “În studiourile de televiziune erați expert, acum văd că nu mai spuneți nimic. Atât ați putut să le dați, 50 de bani, atât vă oferim și noi. Haideți, luați-i! De ce nu îi luați?”, l-a întrebat deputatul pe Adrian Câciu.

Ignorat de ministru, Ciprian-Titi Stoica a continuat în fața reporterilor: “50 de bani, exact cât au oferit și ei cetățenilor români. Vă aduceți foarte bine aminte, era prin toate studiourile de televiziune, avea soluții la orice. Acum, de cât timp nu l-ați mai văzut? De foarte multă vreme și vedeți că și evită să stea de vorbă cu noi, evită să iasă și să le explice românilor ce are de gând în acest domeniu foarte important în această criză”.

“Celebra” compensare de 50 de bani la benzină și motorină ar putea să fie chiar mai mică. Prețul final se va face la mica înțelegere

Anunţată cu surle şi tobe de Coaliţia de Guvernare, reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani s-ar putea să nu fie aplicată deloc. Asta pentru că statul nu poate obliga firmele care vând combustibil să ofere compensaţii. Pentru că nu există temei legal, acest lucru se va face la mica înţelegere. Acolo unde benzinarii vor scădea 25 de bani şi Guvernul mai taie încă 25. În caz contrar, preţurile rămân neschimbate.

În teorie ar trebui ca de la 1 iulie să găsim în staţiile de alimentare preţuri mai mici la carburanţi. În practică, însă, este foarte posibil ca acest lucru să nu se întâmple. Şi asta din cauză că benzinarii nu pot fi obligaţi să ofere compensaţii şoferilor. Am putea cumpăra benzină şi motorină mai ieftine numai dacă firmele vor accepta să dea o compensaţie de 25 de bani pentru fiecare litru de carburant.

Caz în care şi statul ar pune 25 de bani, în aşa fel încât reducerea să ajungă la 50 de bani, scrie observatornews.ro.

Comentarii

comentarii