Acasă Eveniment Un incendiu de vegetație din Șag, stins cu ajutorul voluntarilor serviciului de...

Un incendiu de vegetație din Șag, stins cu ajutorul voluntarilor serviciului de situații de urgență din comună

772
DISTRIBUIȚI

Joi, 15 iulie, un utilaj agricol a cauzat un incendiu de vegetație pe raza comunei Șag. Au ars hectare întregi de grâu, dar, până la urmă, focul a fost stins. Primii care au intervenit au fost voluntarii din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șag. În urma acțiunii de joi, cei implicați au fost felicitați inclusiv de primarul comunei, Flaviu Alin Roșu.

„Iată că băieții noștri devin tot mai eficienți, tot mai prompți și bine pregătiți, ceea ce ne încredințează că activitatea lor e una importantă pentru siguranța zonei, în condițiile în care unii au catadicsit să îi acuze gratuit, pentru iluzorii câștiguri electorale. Vă felicit! O echipă adevărată! Au participat: Kapor Toni, Ciofu Stefan, Dejan Ianosev, Remus Andruseac, Layos Nagy, Vieriu Cornel, Avram Ioan, Prepeliță Adrian”, transmite primarul.

Cu doar câteva zile în urmă, reprezentanții ISU Timiș atrăgeau atenția asupra incendiilor de vegetație, în contextul temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă. Numai în primele 11 zile ale lunii iulie, au fost afectate peste 130 de hectare de miriște și vegetație uscată, fiind raportate 53 de astfel de incidente.

În ceea ce privește serviciile voluntare pentru situații de urgență, cel puțin cele din Timiș ar putea primi, în următoarea perioadă, echipamente și autospeciale suplimentare. Este vorba despre cele vechi folosite de pompierii ISU Timiș, care vor fi înlocuite cu unele noi. La mijlocul lunii iunie, la sediul Ministerului de Interne a fost semnat și contractul pentru achiziție. În Timiș ar urma să sosească 16 noi autospeciale. Problema cu cele vechi ar fi viteza atinsă, însă acestea ar putea fi totuși de ajutor SVSU-urilor organizate în cadrul mai multor primării din județ.

Comentarii

comentarii