Acasă Actualitate Un italian stabilit la Oțelu Roșu și-a făcut stradă privată

Un italian stabilit la Oțelu Roșu și-a făcut stradă privată

DISTRIBUIȚI

Obosit să mai aştepte intervenţia autorităţilor, omul a plătit singur asfaltarea străzii din faţa pizzeriei pe care o are

 
Alfredo Barbato este un om harnic şi muncitor. Şi pentru că cea mai mare parte a vieţii a muncit în Eleveţia, acum poate trăi din pensie în România. Ba chiar şi-a deschis propria afacere: o pizzerie, cu terasă şi ştrand. Locaţia a ales-o chiar la ieşirea din oraşul Oţelu Roşu, pe un teren viran, el ridicând din temelie construcţia, care nu este de loc modestă.

 Cum, însă, vara tot praful se ducea spre bazinul de înnot, iar când ploua localul se umplea de noroi, omul a tot cerut Primăriei să asfalteze în faţa pizzeriei. Autorităţile recunosc că au cuprins zona în planul de investiţii al oraşului, dar că şanse prea recente de asfaltare nu erau. Aşa că Alfredo a băgat mâna în buzunar şi a plătit el însuşi asfaltarea străzii şi a parcărilor, realizând prima stradă privată din Oţelu Roşu. Omul a marcat totul, iar la intrare pe stradă a pus şi un semn de circulaţie prin care limitează viteza la 20 km/h și înștiințează şoferii că sunt pe o „stradă privată”.
 
Totul e legal
 
Autorităţile locale spun că este legal ceea ce a făcut omul, că avea autorizaţie de construcţie pentru parcare şi stradă şi că are toate formalităţile legale îndeplinite. Dar, spune viceprimarul, dacă va vinde din proprietăţi şi va avea vecini, aceia vor avea aceleaşi drepturi asupra străzii ca şi Alfredo Barbato. Alfredo Barbato, mergând pe stradă, spune că a făcut-o în urmă cu un an şi că l-a costat 1.000 de euro, că s-a săturat de praf şi de mizerie să tot şteargă cu cârpa.
Dragoş Enache, viceprimar Oţelu Roşu, spune că totul este legal, italianul are toate actele şi că dacă va avea vecini, caracterul privat al străzii va dispare. Primăria avea în plan asfaltarea străzii, dar nu prea curând. El a plătit şi şi-a asfaltat-o. „Strada este pe numărul topo al lui dar este dezmembrată şi dacă va fi să vină şi alţi vecini, nu va mai fi privată” mai spune viceprimarul. Ambianţă şi ilustraţie cu strada, şoferii, pizzeria italianului, indicatorul cu stradă privată, sigla primăriei, Primăria Oţelu Roşu.
 

Comentarii

comentarii