Acasă Administraţie Un local din zona centrală a Timișoarei, închis pentru 15 zile. Dan...

Un local din zona centrală a Timișoarei, închis pentru 15 zile. Dan Dinu, proprietarul, cere recuperarea prejudiciului din „buzunarul” primarului

DISTRIBUIȚI

Pe data de 4 octombrie, Berăria 700, deținută de omul de afaceri Dan Dinu, a primit o dispoziție de suspendare a activității pentru 15 zile, semnată de primarul Dominic Fritz. Dinu este, de altfel, și proprietarul hotelului Del Corso, unde Ana Muneanu, consilier local USR PLUS, a „descins”, împreună cu jandarmii, în luna martie. Cele două întâmplări, spune omul de afaceri, au legătură și, tocmai de aceea, a depus plângere în instanță. Acesta cere ca pierderile din această perioadă să fie recuperate direct din „buzunarul” lui Fritz.

„Într-o perioadă marcată de un vârf pandemic ce lovește atât în sănătate, cât și în economia națională, Primarul Timișoarei a decis, în același spirit neo-marxist, USR-ist, continuarea activității începută de colega sa de partid Ana Munteanu, de care în primăvara acestui an se dezicea, negând cu vehemență orice implicare”, scrie Dan Dinu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dispoziția primarului, deși datată cu „04.10.2021”, a fost comunicată pe 12 octombrie, data de la care ar începe închiderea localului care funcționează, la fel ca hotelul în care Ana Munteanu a mers cu jandarmii, sub societatea DEL CORSO FAMILY SRL. Actul semnat de Fritz ar fi, în opinia patronului, ilegal și abuziv.

„Primarul a emis această dispoziție după ce am atenționat instituțiile abilitate care au avut rol consultativ (Direcția Poliției Locale Timișoara, Serviciul Inspecția Comercială) că orice acțiune de suspendare este un abuz, câtă vreme nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru luarea acestei măsuri. Astfel măsura a fost dispusă ca urmare a tulburării liniștii publice dupa ora 22.00 prin programul de muzică tradițional românească. Normele legale oferă această posibilitate doar în situația în care abaterea s-ar fi repetat, însă societatea noastră a fost sancționată  doar o singură dată”, explică Dan Dinu.

În final, acesta spune și că vrea să își recupereze prejudiciul produs de această dispoziție: „Menționăm că am atacat acest act în instanță, solicitând și recuperarea prejudiciului suportat de societate în urma acestei acțiuni, prejudiciu ce dorim a fi recuperat din patrimoniul personal al domnului Dominic Samuel Fritz, ca și persoană responsabilă cu emiterea acestui act. Pe această cale îi solicităm domnului Primar să își asume în mod public suportarea acestui prejudiciu, fără implicarea bugetului local”.

La scurt timp după postarea lui Dan Dinu, la solicitările jurnaliștilor, a oferit și Poliția Locală un punct de vedere: „Conform Legii 61/1991 republicată, în cazul repetării faptelor de nerespectare a legislației referitoare la tulburarea liniștii locuitorilor de către societățile comerciale de alimentație publică, cum sunt cluburi, terase, localuri etc, se dispune de către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei, la propunerea agentului constatator, suspendarea activității localului pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Este și cazul a trei societăți comerciale, printre care si SC Del Corso Family SRL. În ceea ce privește restaurantul din Piața 700, acesta a fost sancționat de două ori pentru gălăgie, în luna mai și în luna august. Firma care îl deține mai are și alte sancțiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazăr și Piața Unirii”.

Polițiștii locali mai transmit că „cel mai relevant barometru” este populația. Conform reprezentanților instituției, de la începutul acestui an, în special pe timpul verii, au fost înregistrate la Poliția Locală Timișoara peste 150 de sesizări cu privire la tulburarea liniștii publice în zone de locuințe. Pentru astfel de nereguli au fost acordate, în aceeași perioadă, 236 de amenzi, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Sursă foto: Dan Dinu/ Facebook

Comentarii

comentarii