Acasă Eveniment Un medic ATI din Banat a fost prins cu 124 km/h în...

Un medic ATI din Banat a fost prins cu 124 km/h în localitate. Cum a reușit să scape de amendă

652
DISTRIBUIȚI

Un medic a fost lăsat fără permis după ce a fost prins cu o viteză în localitate de 124 km/h. Cadrul medical și-a recuperat permisul în instanță după ce a dovedit că se grăbea să ajungă la spital pentru a salva o pacientă cu hemoragie.

Bărbatul a fost prins de oamenii legii în luna decembrie 2019 conducând cu o viteză de 124 km/oră în localitatea Comoraste, din județul Caraș-Severin. Acesta a fost amendat cu suma de 1.300 de lei, iar polițiștii i-au luat permisul de conducere.

amenda în instanță dovedind că este medic ATI, iar în ziua în care a prins de oamenii legii se grăbea spre spitalul din Moldova Noua pentru a salva o pacientă care a suferit o hemoragie. Acesta a arătat că a semnat procesul verbal fără mențiuni ”sub presiunea unor afirmații polițienești bine ticluite”.

Judecătoria Oravița, unde s-a judecat procesul de anulare a sancțiunii aplicate de Poliție a admis cererea medicului, arătând că există probe din care reiese că medicul se afla într-o stare de necesitate.

„Petentul susține că motivul pentru care a condus autoturismul cu viteza este acela că a fost chemat, de urgență, la Spitalul Orășenesc din Moldova Noua, pentru a salva viața unei paciente. Susținerile sale se coroborează cu cele ce rezultă din înscrisurile depuse, în probațiune, de unitatea medicală” , se arată în sentință.

”Astfel, conform adeverinței, petentul este încadrat în Spitalul Moldova Noua, pe durata nedeterminată, începând cu data de 13.03.2018, în calitate de medic specialist anestezie și terapie intensivă (ATI). Conform aceluiași înscris, la data de 21.12.2019, petentul a fost solicitat de urgență. La data de 21.12.2019, acesta era singura persoana care putea acorda servicii medicale de urgență, în specialitatea ATI, colega sa fiind în concediu medical. Toate aceste informații se coroborează cu cele ce rezultă din fișa pacientului, în sensul că, la data de 21.12.2019, a fost necesară intervenția medicului de specialitate ATI, pacienta suferind de o hemoragie abundentă și necesitând o transfuzie”, se arata în sentința prin care procesul-verbal de contravenție a fost anulat.

Sentința poate fi atacată cu apel la Tribunalul Caraș-Severin.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

comentarii