Acasă Actualitate Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit la Găvojdia

Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit la Găvojdia

700
DISTRIBUIȚI

Județul Timiș se confruntă din nou cu problema peste porcine africane. Un nou focar a fost descoperit la Găvojdia, un porc a fost deja găsit decedat din cauza acestei boli.

Prefectul Liliana Oneț a condus, joi, Ședința Comitetului Local de Combaterea Bolilor în cadrul căreia a fost declarat un nou focar de pestă porcină africană pe teritoriul localităţii Găvojdia, din judeţul Timiș.  Marți, 6 octombrie,  în urma examinării unor probe  prelevate de la  porci domestici proveniți din localitatea Găvojdia, din cadrul unei exploatații, și trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală  București a fost confirmată prezența pestei porcine africane.

 Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană.

Astfel, zona de protecție cuprinde localitatea Găvăjdia. Zona de supraveghere cuprinde localitățile Jena, Jdioara, Criciova, Crivina, Cireșu, Drinova, Măguri, Tapia, Lugojel, Honorici, Oloșag, Pădureni, Știuca, Dragomirești, Zgribești ți Săbăgel.

Prin Hotărârea CLCB a fost aprobată uciderea, sub control oficial, a porcilor din  gospodăria în care a fost declarată pesta porcină africană.  Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct

Comentarii

comentarii