Acasă Administraţie Un nou proiect „concret” la Primăria Timişoara: un studiu de fezabilitate pentru...

Un nou proiect „concret” la Primăria Timişoara: un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea iluminatului public de pe 25 de străzi din oraş

1469
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei a anunţat iminenta realizare a încă unui nou proiect pentru Timişoara, adică un studiu de fezabilitate prin care se stabilesc datele unei viitoare investiţii de peste zece milioane de lei în vederea reabilitării sistemului de iluminat public de pe 25 de străzi din oraş. Proiectul SF-ului va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de săptămâna viitoare.

Conform acestuia „obiectivul menţionat cuprinde un număr de 25 de străzi din Municipiul Timișoara care se vor moderniza prin montarea a 2248 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune”, se mai spune în studiul de fezabilitate.

„Săptămâna viitoare vom propune spre aprobare consiliului local proiectul de studiu de fezabilitate pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe 25 de străzi din oraş. Intră în modernizare şi avem în vedere şi accesarea de fonduri europene, acestea urmând să devină disponibile. Sunt noi fonduri cu proiecte precum acesta. Vor fi montate 2248 becuri, se va realiza un sistem de telegestiune, scade consumul de energie electrică. Este un proiect de zece milioane de lei, din care doar pentru lucrări de construcţii 8,8 milioane de lei. Studiul de fezabilitate a fost realizat de firma Alba Proiect Consulting”, a anunţat primarul.

Aşadar, de reabilitare vor beneficia un număr de 25 de străzi, din totalul de cele 1300 câte are oraşul Timişoara: Alexandu Ioan Cuza, Aleea FC Ripensia, Arieş, Cluj, Iuliu Maniu, 3 August 1919, Republicii, Revoluţiei 1989, 16 Decembrie 1929, Constantin Brâncoveanu, Dr. Iosif Bulbuca, General Ion Dragalina, Circumvalaţiunii, Drubeta, Eroilor de la Tisa, Gh. Dima, Gh. Doja, Pestalozzi, Mihai Viteazu, Mihail Kogalniceanu, Oituz, Piaţa Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu,Victor Babeş.

Prin acest proiect, cel mai important deziderat, alături de eliminarea beznei de pe străzi, va avea loc „scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public: de la 376,88 kWh la 115,28 kWh”, se mai spune în proiect.

Comentarii

comentarii