Acasă Actualitate Un nou sport la Timișoara. Împinsul tramvaielor Armonia

Un nou sport la Timișoara. Împinsul tramvaielor Armonia

902
DISTRIBUIȚI

Călătorii din tramvaiele RATT ar trebui să primească bani de la societatea de transport, în loc să plătească bilete. Este pentru a doua oară, doar în acest an, când au fost nevoiți să împingă un tramvai blocat pe șine. Un tramvai Armonia, recent reabilitat, s-a blocat, joi dimineața, la intersecția străzilor Rebreanu cu Martirilor. Călătorii s-au dat jos și l-au împins. Potrivit STPT (fost RATT), Armonia a frânat brusc, după ce o mașină i-a tăiat calea. Tramvaiul a rămas fără curent și nu a mai putut fi repornit.

Până acum, de la sosirea lor în oraşul care le-a plătit, 11 vagoane Armonia din cele 14 venite le-au adus neplăceri călătorilor. Primarul a aflat că e vorba despre câteva şuruburi care atunci cânt este (supra)solicitată comanda, frânări, curbe sau alte cauze care nu-i interesează pe călători, se forfetează şi că acelea ar trebui schimbate la toate vagoanele.

”Pentru asta nu trebuie retrimise în fabrică, ci se pot remedia aici. Ar fi mai bine să fie schimbate la toate chiar anticipat, pentru a nu mai avea probleme în trafic cu ele”, spunea primarul Nicolae Robu la începutul anului.

Numai că totul a rămas la fel, cel mai recent caz (nu şi cel de pe urmă!) s-a întâmplat joi. Reprezentanţii Societăţii de Transport Public spun că totul s-ar fi întâmplat din cauză că tramvaiul nu a mai avut alimentare cu energie electrică. Pentru a fi scos din impas, tramvaiul a trebuit împins de ”voluntari”.

Preţul unei astfel de jucării reparate la Arad şi Paşcani a fost de jumătate de milion de euro.

Comentarii

comentarii