Acasă Actualitate Un nou succes al sindicatului din PMT în fața lui Fritz. Concursul...

Un nou succes al sindicatului din PMT în fața lui Fritz. Concursul de recrutare a 22 de funcționari rămâne suspendat

DISTRIBUIȚI

Luni, 4 aprilie, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul Primăriei Timișoara la decizia Tribunalului Timiș prin care se suspenda concursul pentru recrutarea a 22 de funcționari publici. Astfel, până la o decizie „pe fond” într-un eventual dosar pentru anularea acestuia, concursul nu poate continua. Vă amintim că acest concurs a fost lansat în decembrie 2021 și trebuia să aibă proba teoretică pe 11 ianuarie. Cu o zi înainte de aceasta, însă, la cererea sindicatului din primăriei, Tribunalul Timiș a decis suspendarea procedurii.

Argumentul sindicaliștilor pentru suspendarea concursului, potrivit plângerii prealabile înaintate municipalității la începutul lui ianuarie, ar fi că organigrama „veche” după care funcționa aparatul de specialitate al primarului este abrogată prin adoptarea celei „noi” din 15 iunie. La rândul ei, însă, „noua” organigramă este suspendată de instanțe, motiv pentru care nu ar putea fi organizat acest concurs, motiva reprezentantul sindicatului. Între timp, administrația Fritz și-a mai trecut prin Consiliul Local o organigramă, însă și aceasta este contestată, atât de sindicat, cât și de o parte a consilierilor locali.

La lansarea concursului, reprezentanții primăriei dădeau asigurări că, posturile existând atât pe vechea, cât și pe noua organigramă, nu ar trebui să fie probleme în instanță. În plus, aceștia punctau și faptul că Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizat și publicat anunțurile de concurs. La concurs se înscriseseră 67 de candidați pentru 20 dintre cele 22 de poziții disponibile.

Iată sentința dată pe 4 aprilie de Curtea de Apel Timișoara:

  • „Respinge recursul declarat de pârâţii recurenţi Primarul Municipiului Timişoara şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara Municipiul Timişoara împotriva sentinţei civile nr.7/10.01.2022 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr.5714/30/2021 în contradictoriu cu reclamantul intimat Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Municipiului Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara în reprezentarea următorilor membri de sindicat: Chiş Culiţă; Toc Mirela Adriana; Crişovan Florian Adrian; Belu Alina; Goşa Mirela ; Cioca Vasile Florin Alexandru , Suciu Marius llie; Hoarcă Cristian , Caragiov Cristian; Aştefănoaie Mioara; Cheta Vlad; Bandrabur Andrei. Obligă pârâţii recurenţi la plata către reclamanţii intimaţi a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat diminuat, conform art.451 alin 2 Cod de Procedură Civilă Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 04.04.2022, prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Iată și decizia, din același dosar, a Tribunalului Timiș, de pe 10 ianuarie:

  • „Respinge excepţiile lipsei calităţii de reprezentant, lipsei interesului şi inadmisibilităţii. Admite acţiunea precizată, formulată de reclamantul Sindicat în numele reclamanţilor: Toc Mirela-Adriana, Chiş Culiţă, Crişovan Florian-Adrian, Belu Alina, Goşa Mirela, Cioca Vasile Florin Alexandru, Suciu Marius Ilie, Hoarcă Cristian, Caragiov Cristian, Aştefănoaie MioaraVasilica, Cheţa Vlad Raul, Bandrabur Andrei. Dispune suspendarea concursului de recrutare, cu proba scrisă în data de 11.01.2022, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Timişoara, până la pronunţarea instanţei de fond. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Sindicat în numele reclamanţilor – membri de sindicat: Rogobete Alexandru, Borcsi Gabriela Violeta, Purdea Doina Violeta, Nadinov Paul, Prodan Cristina, Colojoară Adrian Petru, Bălăjel Adela Florina, Aurelian Rodica, Colongin Cosmin Claudiu, Bucăţea Lavinia Raluca, Mara Mircea, Chiu Sergiu Daniel, Bere-Semeredi Adrian Amedeo, Tischer Elena, Bere-Semeredi Iudit, Vâlceanu Mihai, Munteanu Oana Cristina, Georgiu Ana, Cipu-Păun Mirela, Prelucan Laura, Aldea Adrian, Petrovici Ilie-Cosmin. Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată către reclamantul Sindicat, în cuantum de 2975 de lei. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată azi, 10.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.
Tiberiu Negrei, președintele sindicatului angajaților din primărie

Decizia Tribunalului Timiș îl supărase atât de tare pe primarul Dominic Fritz, încât acesta a decis să atace pe Facebook sindicatul. Ca urmare, Tiberiu Negrei, președintele acestuia, a depus plângere în instanță pe numele primarului. Printre altele, edilul-șef acuza organizația sindicală că apără „micii feudali” din primărie, că este „dubios”, că „face afaceri cu imobile de lux pe litoral” și că ar fi făcut „campanie, pe față, în 2012 fostului primar Nicolae Robu”. Negrei, în replică, spunea că acestea ar fi „afirmații vădit neadevărate”. Președintele sindicatului în numele organizației pe care o reprezintă, îi cere acum inclusiv daune morale primarului.

Comentarii

comentarii