Acasă Actualitate Un nou transplant, la Spitalul Militar Timișoara

Un nou transplant, la Spitalul Militar Timișoara

DISTRIBUIȚI

Clinica de Ortopedie Traumatologie și Centrul de Primiri Urgențe ale Spitalului Clinic Militar de Urgență „Victor Popescu” Timișoara, o adevărată echipă ce a contribuit cu succes la un nou transplant.

Programul Național de Transplant oferă o nouă șansă la mobilitate și viață normală unui om.

Pacientul în cauză, cu numeroase tentative chirurgicale de revizie a unei artroplastii totale de șold beneficiază de reconstrucția prin transplant osos, cu material tisular din Banca de Tesuturi a Spitalului Colentina din București, a unui masiv defect la nivelul pelvisului. Aportul de tesut osos combinat cu implanturi speciale din tantal poros au permis restaurarea biomecanicii șoldului afectat.

În ciuda unor evenimente rutiere pe parcursul transportului grefei de la București la Timișoara colaborarea exemplară între firma de curierat special și Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Victor Popescu” Timișoara au făcut posibil ca țesutul destinat transplantului să ajungă în timp util în sala de operație.

Mulțumim tuturor celor implicati în ducerea la bun sfârșit a intervenției chirurgicale și dorim însănătoșire grabnică pacientului – este mesajul SCMU Timișoara.

Comentarii

comentarii