Acasă Eveniment Un pacient internat în stare gravă la Timișoara, după aceeași terapia hiperbară...

Un pacient internat în stare gravă la Timișoara, după aceeași terapia hiperbară care se pare că a dus la moartea lui Petrică Mîțu Stoian

DISTRIBUIȚI

Medicii sunt foarte aproape să dea un răspuns clar în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Potrivit unor surse, la autopsie s-a descoperit că plămânii fuseseră serios afectaţi de terapia hiperbară. În plus, sunt indicii privind şi un supradozaj de anticoagulante. Un alt pacient care a făcut aceeași terapie, la aceeași clinică de lângă Reșița, este internat acum în stare gravă la spitalul din Timișoara.

La 5 zile de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, anchetatorii încearcă să afle ce a dus la tragedie. Apropiații artistului de muzică populară au fost audiați deja și au vorbit despre decizia de a merge la clinica de recuperare.

Potrivit informațiilor Digi24, în urma autopsiei, medicii au descoperit o posibilă supradoză de medicamente anticoagulante pe care artistul și le-ar fi administrat singur, fără recomandarea medicului.

În raportul preliminar al autopsiei se arată că plămânii artistului, și așa greu încercați de virusul Sars-Cov-2, ar fi cedat la un moment dat. Medicii spun că au descoperit o barotraumă și vor acum să constate dacă aceasta, cumulat cu consumul de medicamente, i-au grăbit sfârșitul.

Rezultatele autopsiei au fost trimise la Institutul Mina Minovici din București.

Cazul artistului nu ar fi însă singular. Recent, unui bărbat internat la aceeași clinică de lângă Reșița i s-ar fi făcut rău în urma unei proceduri similare.

În urma unei singure ședințe de presiune hiperbară cu oxigen a prezentat pneumotorax drept masiv. Pacientul a fost transferat de urgență la Spitalul Județean din Timișoara.

 „A venit cu un pneumotorax drenat deja cu o bulă de enfizem pentru care se va interveni chirurgical după ce se tratează pneumonia de lob inferior. În prezent, bolnavul este internat în terapie intensivă pentru supraveghere,” a declarat, pentru digi24.ro, Ramona Gîdea, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timișoara.

Reprezentanții clinicii private nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Comentarii

comentarii