Acasă Actualitate Un primar din Banat interzice casele de pariuri şi second-hand-urile în zonele...

Un primar din Banat interzice casele de pariuri şi second-hand-urile în zonele centrale ale orașului

501
DISTRIBUIȚI

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a iniţiat un proiect de hotărâre prin care casele de pariuri şi cele de jocuri de noroc să funcţioneze, începând cu 2022, doar în zonele periferice ale municipiului.

“Am iniţiat un proiect de hotărâre, pe un model de bună practică, pe care l-am preluat de la Oradea, cu mici modificări, şi le mulţumesc colegilor consilieri pentru că l-au votat. Consider că s-a ajuns prea departe. În Reşiţa avem peste 85 de case de pariuri şi jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, medicală chiar. Cred că e vorba de adicţie, ca şi la alcoolici, ca la fumători. Eu mă gândesc în primul rând la tineri, la adolescenţi. Sunt oameni care muncesc în afara graniţelor şi trimit bani acasă, iar tinerii îi consumă în astfel de locuri în câteva zeci de minute”, a declarat miercuri, în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, primarul municipiului, Ioan Popa.

Primul edil al municipiului consideră că limitarea acestora ca şi dispersie în oraş, în special în zonele principale, va duce şi la scăderea interesului tinerilor, pentru că nu vor fi tocmai la îndemâna lor. Totuşi, acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, proiectul urmând a intra în vigoare începând cu ianuarie 2022.

Mai mult decât atât, Ioan Popa speră ca prin această hotărâre de Consiliu local să fie tras şi un semnal de alarmă către Ministerul Finanţelor şi către Guvernul României.

“Eu voi face demersuri pe lângă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi premierul României, Ludovic Orban, să analizeze situaţia, pentru că este una de criză. Adică, noi trebuie să facem o balanţă şi să vedem ce bani aduce la Ministerul de Finanţe acest gen de afaceri şi ce efect nociv poate avea asupra populaţiei”, spune primarul Ioan Popa.

De asemenea, se va încerca şi eliminarea magazinelor second-hand şi a caselor de amanet din zonele centrale şi mutarea lor în cele periferice.

Sursa: AGERPRES

Comentarii

comentarii