Acasă Administraţie Un primar liberal din Timiș a primit undă verde pentru investiții într-o...

Un primar liberal din Timiș a primit undă verde pentru investiții într-o bază sportivă de amploare

DISTRIBUIȚI

În timp ce la Timișoara primarul Nicolae Robu dezvoltă ”în forță” infrastructura sportivă de mai bine de 8 ani, într-un oraș din Timiș, condus tot de un primar liberal, lucrurile chiar se mișcă. Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei Ion Ștefan a semnat ordinul prin care 14 noi amplasamente sportive se adaugă Listei-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul ”Programului național de construcții de interes public sau social”-Subprogramul ”Complexuri sportive”. Printre acestea se numără și o nouă bază sportivă în Buziaș. În tot acest timp, la Timișoara, complexul sportiv din zona Lipovei este la a doua licitație, iar cele din Buziașului și Șagului doar la nivelul studiilor de fezabilitate.

”Spre marea noastră satisfacție, printre cele 14 amplasamente se numără și baza sportivă din Buziaș, care urmează a fi construită în locul celei existente acum, pe str. Mihai Eminescu nr. 51.

Va fi o investiție de amploare, care va cuprinde două terenuri de fotbal (unul mare și altul mic), ambele sintetice, dotate cu nocturnă, șase vestiare și cu tribune. Cel mare va avea o capacitate de 500 de locuri, fiind omologat UEFA și FRF, iar cel mic va fi marcat pentru mini-fotbal, handbal, baschet și tenis. Totodată, este prevăzută și o parcare pentru autoturisme și bus. Investiția va fi finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI) și are o valoare de 8,15 milioane lei”, spune Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

Comentarii

comentarii