Acasă Actualitate Un profesor de la Liceul de Arte vrea să îi dea în...

Un profesor de la Liceul de Arte vrea să îi dea în judecată pe viceprimar și pe șefa Școli-Spitale din Primăria Timișoara. El îl acuză și pe primarul Robu de minciună

DISTRIBUIȚI

Horatiu-Cristian Pavelescu, profesor la Liceul de Arte Plastice Timișoara, urmează să îi dea în judecată pe viceprimarul Dan Diaconu și șefa departamentului Școli-spitale din cadrul Primăriei Timișoara, Anca Lăudatu. Cei doi au semnat un răspuns la o adresă trimisă de părinții și elevii liceului, în care au spus că degradările au fost produse „sub acțiunea intervențiilor factorului uman, nu a trecerii timpului”. Profesorul consideră că, prin acest răspuns, cei doi comit abuz în serviciu.

În răspunsul semnat de Diaconu și Lăudatu se menționează și faptul că au fost realizate mai multe lucrări la clădirile școlii în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, că începând cu luna martie nu au fost primite la primărie adrese în care să fie solicitate reparații și că, în alte două rânduri, din partea școlii nu au fost trimisă documentația completă în vederea executării unor lucrări la grupurile sanitare și de recompartimentare a atelierelor.

Horatiu-Cristian Pavelescu, care a discutat și într-o postare pe pagina sa de Facebook subiectul, ne-a spus că, de fapt, primăria este cea care nu răspunde la adresele primite. În perioada 21 noiembrie 2017 – 1 septembrie 2020, au fost trimise, spune profesorul, 11 adrese de reprezentanții liceului către municipalitate care nu au primit răspuns. Trei dintre acestea, din 2 iulie, 10 august și 1 septembrie, au fost trimise după data de 15 martie 2020, când a fost declarată starea de urgență, și de când spun Diaconu și Lăudatu că nu au fost trimise notificări din partea liceului.

Profesorul îl acuză și pe primarul Nicolae Robu de minciună, după ce acesta a declarat public că nu au fost făcute lucrările de reparație la liceu pentru că primăria nu a primit nici o sesizare.

Marile reparații făcute în sălile de clasă în care învață acum elevii au fost făcute din sponsorizări. Acestea putea continua și la băile corpurilor de clădire, dar nu s-a întâmplat acest lucru, iar Horațiu Christian explică: lucrările la grupurile sanitare din corpul B au fost făcute în proporție de 70% din sponsorizări, însă, din cauza lipsei racordului la rețeaua de apă și canalizare au fost sistate. Din această cauză, încă de la mutarea elevilor la unitatea de pe strada Lorena, școala a funcționat fără avizul DSP Timiș. O altă problemă amintită de profesor este și cea a sistemului de energie electrică, un muncitor al primăriei fiind chiar electrocutat.

Comentarii

comentarii