Acasă Actualitate Un program revoluționar de transformare a școlilor din România, până în 2028,...

Un program revoluționar de transformare a școlilor din România, până în 2028, va fi lansat la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) va lansa la Timișoara, în 15 mai, de la ora 17.00, un program inedit de transformare a școlilor din România.

Este vorba de o întâlnire restrânsă prin care AVE conectează directorii de școală cu cei mai importanți 20 lideri de business din județul Timiș.

Programul de transformare a școlilor din România înseamnă o educație de calitate, înseamnă că fiecare elev progresează vizibil pe opt competențe-cheie necesare pentru a reuși în viață. De aceea, AVE lansează acest program revoluționar prin care se urmărește integrarea într-o singură călătorie de transformare experiența din programele Edu Networks, Academia de Leadership și HumanKind.

De asemenea, AVE premiază, anual, directori care și-au demonstrat abilitățile de management și leadership, care au transformat școlile pe care le conduc prin inițiative îndrăznețe și viziuni de adevărați antreprenori. La întâlnire vor fi prezenți directori de școală câștigători și finaliști ai Galei Premiilor pentru Directorii Anului, dar și absolvenți ai Academiei de Leadership și Management Școlar.

Conceptul întâlnirii va fi „Speed Business Meeting”, care va permite tuturor să interacționeze cu fiecare participant timp de 10 minute.

Fiecare elev din România va înregistra progres vizibil pe cele 8 competențe cheie, care au fost identificate de către Consiliul Uniunii Europene ca fiind necesare pentru a permite împlinirea personală, o viață sănătoasă și sustenabilă, angajabilitatea, implicarea civică și incluziunea socială.

1.000 de școli transformate până în 2028. Acest lucru înseamnă ca fiecare elev din aceste școli să aibă progres vizibil pe fiecare dintre cele 8 competențe-cheie.

Misiunea noastră este să acompaniem școlile în procese accelerate, scalabile și personalizabile de transformare și învățare prin dezvoltare de competențe pentru elevi, profesori și directori și creare de relații de sprijin și de colaborare, măsurare continuă a progresului vizibil.

Căutăm 200 de școli care vor să intre în primul ciclu de transformare. Pentru acesta, programul va prioritiza dezvoltarea a 3 competențe-cheie ale elevilor: competențe de literație și competențe socio-emoționale și competențe digitale!”, este mesajul AVE.

Comentarii

comentarii