Acasă Eveniment Un român și doi afgani au încercat să treacă ilegal 11 turci...

Un român și doi afgani au încercat să treacă ilegal 11 turci din Serbia în România

539
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, în data de 22 octombrie, unsprezece cetățeni turci care, sprijiniţi de doi cetăţeni afgani si de român, au trecut frontiera din Serbia, cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei. La ora 03.15, aceștia au fost observați când se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre DN 57, între localităţile de frontieră Oraviţa şi Moraviţa.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat grupul până în momentul în care au observat că aceștia intenţionau să urce într-un autoturism staţionat, care îi aştepta. În acel moment, s-a intervenit imediat, persoanele respective fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din 11 cetăţeni turci şi doi cetăţeni afgani, dintre care 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, iar şoferul autoturismului staţionat este un cetăţean român în vârstă de 19 ani”, au comunicat reprezentanții Poliției de frontieră.

Cetățenii turci au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, cu ajutorul celor doi cetăţeni afgani, urmând a fi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat. Scopul turcilor era să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

„În cauză, cetăţenii turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului şi cei doi cetăţeni afgani pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai transmis polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii