Acasă Eveniment Un şofer revoltat a cerut test la sânge, ca să arate că...

Un şofer revoltat a cerut test la sânge, ca să arate că nu e băut. Rezultatul, aproape de 1 la mie

2022
DISTRIBUIȚI

Un şofer arădean a fost prins de poliţişti în trafic băut la volan, iar etilotestul a arătat o valoare de 0.38 mg/l, alcool pur în aerul expirat, care înseamnă doar contravenţie. Însă, şoferul a cerut test la sânge, care să arate clar că poliţiştii se înşeală şi el nu a băut nimic.

Rezultatul a venit ca un trăznet. 0.92, respectiv 0.74 g./l. Şoferul ar fi scăpat cu o contravenţie, însă acum poliţiştii au fost nevoiţi să deschidă dosar penal pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

“În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,38 mg/l, alcool pur în aerul expirat, valoare care situează abaterea în zona contravenţională. Bărbatul a solicitat recoltarea de probe biologice, care au confirmat prezenţa alcoolului în sânge, în concentraţie de 0.92, respectiv 0.74 g./l. alcool pur în sânge. Conform procedurilor, şoferului nu i-ar fi fost recoltate probe biologice la valoarea sub 0,4 mg/l descoperită cu alcooltestul, decât dacă a fi fost implicat într-un incident rutier. În urma cererii sale de a fi testat şi prin probe de sânge, noua valoare descoperită i-a determinat pe poliţişti să îl cerceteze penal pentru conducere sub influenţa alcoolului”, precizează autorităţile.

Comentarii

comentarii