Acasă Eveniment Un șofer turc a încercat să treacă prin vama Nădlac cu un...

Un șofer turc a încercat să treacă prin vama Nădlac cu un camion în care se aflau 68 de migranți

584
DISTRIBUIȚI

Poliţiile din Ungaria şi România au oprit un şofer de camion care a încercat să introducă ilegal în Ungaria 68 de migranţi la punctul de trecere a frontierei Csanadpalota-Nădlac, a anunţat joi poliţia din judeţul ungar Csongrad-Csanad, citată de MTI.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere Nădlac II – Csanadpalota au găsit, ascunşi într-un camion, 68 de cetăţeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, care încercau să treacă ilegal la frontiera cu Ungaria. Printre aceştia se aflau şi 11 minori. 

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în cursul nopţii de miercuri spre joi, autorităţile de frontieră române şi maghiare de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au observat, la aproximativ 20 de metri faţă de linia de frontieră, că dintr-un automarfar care staţiona în parcarea adiacentă coborau mai multe persoane.

 “Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interior fiind descoperite, ascunse în compartimentul marfă, mai multe persoane. Atât persoanele care coborâseră, cât şi cele ascunse în mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, cincizeci şi şapte de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, şi unsprezece minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani”, se arată în comunicat.

Poliţiştii îi cercetează acum pe aceşti migranţi pentru a afla unde au dorit să ajungă şi exact prin ce mijloace.

Comentarii

comentarii