Acasă Economic Un spital din județul Arad se modernizează cu fonduri europene

Un spital din județul Arad se modernizează cu fonduri europene

692
DISTRIBUIȚI

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim și primarul interimar al orașului Sebiș, Radu Demetrescu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu de Specialitate – Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiș”

Proiectul vine în completarea altuia derulat în trecut, prin Regio-POR, la Spitalul Sebiș, pentru reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriilor, lucrări finalizate în anul 2015. Acesta vizează extinderea și modernizarea Spitalului de Boli Cronice Sebiș, prin transformarea unui corp de clădire care are acum destinația de anexă/ garaj în ambulatoriu de specialitate –  Pneumologie. Este prevăzută, totodată, dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș și a laboratoarelor care îl deservesc, situate în corpul de clădire care va fi extins și modernizat.

Investiția are ca obiectiv asigurarea unor servicii medicale la standarde europene pentru locuitorii din zona Sebiș – Valea Crișului Alb, prin creșterea accesibilității și a calității serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș. Valoarea totală a proiectului este de 8.794.812,31 lei, din care 8.502.296,07 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Comentarii

comentarii