Acasă Actualitate Un tărâm dedicat tuturor pasiunilor, în continuarea librăriei Cărturești din Iulius Mall

Un tărâm dedicat tuturor pasiunilor, în continuarea librăriei Cărturești din Iulius Mall

DISTRIBUIȚI

Joi, 26 octombrie, începând cu ora 12, va avea loc deschiderea unui nou loc de întâlnire dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, anime, manga, jocuri video, cosplay, board games, cultură japoneză, K-Pop, și YouTube, în continuarea librăriei Cărturești din Iulius Mall. Noul spațiu se va întinde pe aproximativ 900 mp și va găzdui o colecție impresionantă de manga și benzi desenate, figurine Funko Pop!, căni, postere, carnete, gadgeturi purtând simbolurile supereroilor Marvel & DC Comics, box-seturi speciale și accesorii fun care aduc bucurie în fandom-urile strânse sub cupola Cărturești.

Primii cititori vor beneficia de surprize la achiziția oricărui produs, alături de alte momente inedite gândite special pentru acest eveniment: un concurs de costume cu premii, oferite de ABYstyle Studio, și un concert exploziv, de la ora 18, susținut de MidoriStars, prima artistă din România care cântă și compune în japoneză.

Concursul de cosplay se va desfășura pe tot parcursul zilei, iar modalitatea de înscriere este una simplă: cititorii trebuie să vină costumați în personajul sau eroul preferat, să-și facă o poză în noul spațiu și să încarce fotografie pe Instagram, folosind mențiunea (@carturesti.timisoara) și hashtag-ul #FandomTimișoara. Juriul format din MidoriStars și patru dintre colegii Cărturești Timișoara, pasionați de această cultură vor alege câștigătorii, în funcție de autenticitate și creativitate, până a doua zi.

Despre MidoriStars

MidoriStars (Izabella Alda) este o artistă și compozitoare, care cucerește inimile fanilor cu muzica sa în limba japoneză. A debutat în 2023 cu single-ul ei “Shitsuren” (失恋), iar videoclipul acestei piese a fost apreciat la Japan Indies Music Awards, inclus și în selecția Tokyo Lift-Off Festival. Născută în Arad, MidoriStars a început să exploreze muzica după ce bunicul i-a confecționat un microfon din lemn, iar mai târziu, a luat lecții de chitară, urmând să învețe să cânte și la pian, fiind inspirată de Chris Martin. Pasiunea ei pentru cultura japoneză a fost mereu prezentă, iar în timpul universității a început să studieze limba japoneză, alimentată de iubirea ei din copilărie pentru anime-uri. Astfel, în 2018, a decis să combine cele două pasiuni, sub numele de MidoriStars.

Comentarii

comentarii