Acasă Actualitate Un timişorean a construit o pagină web împotriva procurorului Mihai Valentin

Un timişorean a construit o pagină web împotriva procurorului Mihai Valentin

382
DISTRIBUIȚI

Florin Bîrsilă, patronul unei firme din Timişoara, a întâmpinat atâtea probleme în justiţie încât nici măcar nu mai ştie de unde să îşi înceapă povestea. Problemele lui Florin Bîrsilă au apărut în momentul în care a cedat ratele de leasing la una dintre maşinile pe care le deţinea firmei SC Fan Taxi SRL, cu sediul în Bucureşti. Contractul de leasing prin care  SC Fan Taxi SRL se obliga să preia un autoturism marca Infiniti, model FX35, a fost semnat între Victor Da Costa,  în calitate de director al SC Fan Taxi SRL şi  Florin Bîrsilă, în calitate de manager Banat Motors. Prin acest contract, Victor Da Costa se obliga să achite toate ratele care au rămas neachitate la autourismul mai sus-amintit. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, patronul firmei timişorene s-a adresat justiţiei. După mai bine de doi ani de tărăgănări, justiţia l-a găsit tot pe acesta vinovat şi a retrimis dosarul poliţiei, pentru cercetări.

Trei instanţe judecătoreşti şi-au declinat competenţa

Mai întâi, acest caz a fost dat spre rezolvare Judecătoriei Bucureşti, pentru că inculpatul Da Costa avea domiciliul în acest oraş. Magistraţii Judecătoriei Bucureşti au decis, după mai bine de trei luni, timp în care au studiat cu "atenţie" acest dosar, că nu este de competenţa lor şi şi-au declinat competenţa către Judecătoria Timişoara, care, la rândul ei şi-a dat seama că nu este de competenţa ei şi şi-a declinat competenţa către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, la rândul ei, a repartizat acest caz Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. De aici a intrat în povestea noastră tânărul judecător Mihai Valentin, care l-a scos basma curată pe inculpatul Da Costa, deşi acesta fusese condamnat de alte instanţe judecătoreşti şi avea de stat în spatele gratiilor mai mulţi ani decât are Mihai Valentin în magistratură.

Mihai Valentin – un procuror dubios

În anul 2009 Mihai Valentin aproba începerea urmăririi penale faţă de Da Costa. Procurorul îşi motiva această decizie spunând: „Prin prezentarea unei fapte mincinoase ca fiind adevărată  a indus în eroare pe reprezentantul SC BANAT MOTORS SRL, cu care a încheiat un contract prin care prelua contractul de leasing pentru auto Infiniti, model fx35, pe care şi  l-a însuşit pe nedrept, nu a respectat clauzele din contract, prejudiciind societatea cu suma de 50.000 de euro”, spunea Mihai Valentin la acea vreme. În 2011, procurorul timişorean se răzgândeşte şi îl scote de sub urmărire penală pe inculpatul Da Costa. Mai mult, trimite acest dosar la poliţie, pentru a-l cerceta pe Florin Bîrsilă, omul care îi cedase ratele de leasing lui Da Costa.

Apelează la bunăvoinţa cetăţenilor pentru a recupera un autoturism

Florin Bîrsilă a creat o pagină web pe care a postat mai multe poze cu autoturismul pe care nu îl mai are, în acest moment, în proprietate, însă prejudiciul îi este imputat chiar lui. Pe site-ul www.banatautomotive.ro au fost postate mai multe pagini din ciudata rezoluţie dată de procurorul Mihai Valentin.

 

 

Comentarii

comentarii