Acasă Eveniment Un timişorean este preşedintele Camerei de Comerţ din Detroit

Un timişorean este preşedintele Camerei de Comerţ din Detroit

622
DISTRIBUIȚI

După ce a reuşit în afaceri în SUA, Nicolai Ianoş vrea o nouă deschidere pentru întreprinzătorii români de peste Ocean…
Românii vor putea da mai uşor lovitura pe piaţa de afaceri de peste Ocean. Un timişorean, plecat în urmă cu nouă ani din România, a reuşit să înfiinţeze, la sfârşitul anului trecut, Camera de Comeţ din Detroit. Nicolai Ianoş a devenit un prosper om de afaceri în SUA, deşi nu s-a gândit niciodată la acest lucru când a plecat din ţară. „În SUA mi-am deschis prima firmă pe 5 ani contra a 10 dolari. Era o firmă de curăţat copaci. În 15 minute eram patron şi mi-am putut începe treaba.  Am realizat atunci că sunt într-o altă lume. O lume pe care acum vreau să o fac mult mai accesibilă oamenilor de afaceri din România”, spune Nicolai Ianoş, preşedintele Camerei de Comerţ din Detroit.  

Scot afacerile din biserică…

Românii din Detroit au acum şansa să dea de pământ cu orice barieră pentru a crea un climat de afaceri sănătos, liantul în acest sens fiind noua Cameră de Comerţ, inaugurată la Detroit. Cel de-al doilea oraş ca mărime din SUA are a doua cameră de comerţ de pe teritoriul Americii. Cu şase luni în urmă, la Chicago lua fiinţă prima instituţie de acest fel. „M-am săturat să-i văd pe români că sunt nevoiţi să discute afaceri până şi la biserică. Deşi sunt extrem de mulţi români cu potenţial, la Detroit, în afară de biserici, locul unde se mai întâlnesc, comunitatea este ruptă. Îmi doresc foarte mult ca românii de aici să se organizeze în acest fel mai bine şi să reuşim împreună să devenim o comunitate mai puternică deât suntem în prezent”, spune timişoreanul care a avut ideea înfiinţării unei Camere de Comerţ la Detroit.

Organigramă ca la carte…

Pentru a nu fi un moft trecător, Camera de Comerţ din Detroit are o organigramă bine stabilită. Preşedintele Nicolai Ianoş îl are alături pe un alt român, Dan Coroiu, care a fost desemnat vicepreşedinte. Camera de Comerţ de peste Ocean este compusă din cinci departamente: Departamentul legal – reprezentat de Daniel Raeţchi; Departamentul administrativ – reprezentant Valentin Avasiloaie; Departamentul economic – reprezentant Dorin Muntean; Departamentul Social Cultural – Adi Motoc şi Departamentul de Marketing şi Comunicare – Roxana Macovei. Timişoreanul care şi-a văzut visul îndeplinit, acela de a îi aduna la un loc pe toţi oamenii de afaceri români din Detroit, a pornit de la zero pe pământ american. Şi-a deschis o firmă de îngrijit spaţii verzi, apoi una de curierat, iar recent a devenit şi patronul ziarului „Vestea”, o publicaţie gândită la Timişoara şi concepută pentru toţi românii din SUA.
 

Comentarii

comentarii