Acasă Actualitate Un timișorean a crezut că poate abandona deșeurile la orice colț de...

Un timișorean a crezut că poate abandona deșeurile la orice colț de stradă, însă nu a știut de camerele de supraveghere

930
DISTRIBUIȚI

În seara de 15 ianuarie, imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din oraș i-au ajutat pe polițiștii locali să identifice încă un timișorean fără bun simț, care a crezut că poate arunca deșeurile la colțul străzii. De această dată, a fost vorba un tânăr care a abandonat mai multe resturi cu roaba, la intersecția străzilor Mihai Viteazul cu Virgil Madgearu.

Timișoreanul s-a ales cu o sancțiune de 3.000 de lei, conform Legii 211/2011, modificată prin Legea 188/2019. Tânărul va fi obligat și să suporte cheltuielile de igienizare a locației, prin operatorul de salubritate autorizat, în acest caz, Retim.

Poliția Locală Timișoara reamintește că „pe lângă sancțiunile între 3000 și 6000 lei, cei depistați sunt obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

Comentarii

comentarii