Acasă Eveniment Un tir încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe...

Un tir încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN 7

508
DISTRIBUIȚI

Un camion încărcat cu 40 de saci cu azotat de amoniu şi câteva tone de cereale s-a răsturnat, marţi, pe DN 7, între localităţile arădene Nădlac şi Pecica, iar două persoane au fost rănite, neexistând pericol de explozie în urma accidentului.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, camionul s-a răsturnat într-o curbă, iar cei 30 de saci cu azotat de amoniu, dar şi saci cu porumb şi grâu au căzut pe şosea.
„În autotrenul răsturnat se aflau 30 de saci a câte 50 de kilograme fiecare cu azotat de amoniu. Sacii au fost scoşi în afara părţii carosabile. Nu există pericol de explozie. Poliţiştii fac cercetări cu privire la modul în care s-a produs accidentul“, a declarat Lucian Câmpeanu, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad. În TIR se mai aflau şi câteva tone de cereale.
Conform sursei citate, produsul chimic în stare solidă nu s-a vărsat, iar şoferii care s-au oprit în urma blocajului creat pe şosea au mutat sacii pe marginea drumului până la sosirea echipelor ISU. Reprezentanţii ISU Arad spun că nu a existat niciun pericol în urma accidentului, întrucât nu au existat scurgeri de combustibil, explozia fiind posibilă doar dacă cele două substanţe s-ar fi combinat. În urma accidentului, două persoane care se aflau în cabina camionului au fost rănite uşor şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Arad. Conform Poliţiei Rutiere Arad, drumul a fost blocat pe ambele sensuri timp de aproximativ 30 de minute, până când carosabilul a fost eliberat de marfa răsturnată.
 

Comentarii

comentarii